Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα Vanette που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον Πράσινο Δακτύλιο

46.213 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2012)

Επιχειρώντας οικολογικά στο κέντρο της πόλης

Από το προσεχές φθινόπωρο, στο κέντρο της πόλης θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο τα ελαφρά επαγγελματικά με κινητήρες τεχνολογίας Euro5 που δεν εκπέμπουν περισσότερα από 140 g CO2/km. Υπάρχουν ωστόσο τέτοια οχήματα διαθέσιμα;

Παρά το γεγονός ότι, η οικονομία καυσίμου και το περιορισμένο κόστος χρήσης αποτελούν ζητήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες τους επιτηδευματίες που, λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους επιβάλλεται να κινούνται πολύ εντός του κέντρου της πόλης (διανομές κ.ά.), με το νέο μέτρο του λεγόμενου «Πράσινου Δακτυλίου», η Πολιτεία έρχεται να θέσει σε νέα βάση το πρόβλημα επιλογής του κατάλληλου «συνεργάτη».
Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2012, εντός των ορίων του υπάρχοντος «μικρού δακτυλίου» θα επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση μόνο των ελαφρών επαγγελματικών που εφοδιάζονται με κινητήρες τεχνολογίας Euro5 ή μεταγενέστερης. Παράλληλα όμως, επιβάλλεται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των συγκεκριμένων κινητήρων να μην υπερβαίνουν το όριο των 140 g/km.
Καθίσταται σαφές λοιπόν πως, όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να κινηθούν χωρίς περιορισμούς στο κέντρο της πόλης, επιβάλλεται να επιλέξουν ένα ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον επαγγελματικό όχημα.
Στις σελίδες που ακολουθούν, το Auto Τρίτη Επαγγελματικά συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 13 μοντέλα της κατηγορίας των Vanette που καλύπτουν τις προδιαγραφές που θέτει ο επερχόμενος «Πράσινος Δακτύλιος», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις εκπομπές ρύπων των κινητήρων τους.


Μοντέλα Εκπομπές ρύπων (g/km)
Opel Corsavan Από 105 g/km
Ford Fiesta Από 107 g/km
Citroen Nemo Από 109 g/km
Peugeot Bipper Από 109 g/km
Fiat Fiorino Από 109 g/km
Piaggio Porter Από 125 g/km
Fiat Doblo Cargo Από 126 g/km
Opel Combo Από 126 g/km
VW Caddy Από 129 g/km
Peugeot Partner Από 131 g/km
Citroen Berlingo Από 133 g/km
Nissan NV200 Από 135 g/km
Renault Kangoo Από 137 g/km