Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Opel Movano: Νέο και βελτιωμένο σε όλους τους τομείς

29.361 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2012)

Μεικτό βάρος έως και 4,5t.

Το Movano παραμένει ο μεγαλύτερος σε διαστάσεις και μεταφορικές δυνατότητες, εκπρόσωπος της Opel στην γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων. Η νέα του γενιά αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην κατηγορία και σε σχέση με το παρελθόν έχει να επιδείξει μια εντελώς νέα σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, νέους και πιο φιλικούς κινητήρες πετρελαίου και φυσικά δυνατότητα υποστήριξης φορτίων με αυξημένο βάρος.
Παράλληλα, η Opel είναι σε θέση να προσφέρει μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα εκδόσεων για το Movano που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εκδόσεις Van και Mini-Bus καθώς και οχήματα με ανοικτή καρότσα, καρότσα με δυνατότητα ανατροπής, εκδόσεις καμπίνας- σασί κ.ά. Παράλληλα, ο υποψήφιος ιδιοκτήτης του Movano μπορεί να το αποκτήσει με κίνηση στους εμπρόσθιους ή τους πίσω τροχούς, ενώ σημαντικές είναι οι βελτιώσεις σε θέματα που αφορούν στο κόστος χρήσης και συντήρησης του.

Εσωτερικό που παραπέμπει σε επιβατικό όχημα
Ο τίτλος που χρησιμοποιούμε θα μπορούσε να ήταν 100% αληθινός, αν κάποιος ήθελε να παραβλέψει μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια.
Το Opel Movano προσφέρει τόσο πολλούς αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό του και τόσο άνετα και αναπαυτικά καθίσματα για τους επιβαίνοντες σε αυτό, που κανένα αμιγώς επιβατικό όχημα δεν θα μπορούσε να το ανταγωνιστεί.
Με εξαίρεση αυτή την παράμετρο, το Movano αποτελεί σίγουρα ένα από τα σημεία αναφοράς της κατηγορίας σε ό,τι αφορά στην άνεση, την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού της καμπίνας, ενώ και το επίπεδο του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας είναι πληρέστατο.

Καρότσα με μήκος έως και 4.383 χλστ.
Όπως προαναφέραμε, η ποικιλία των εκδόσεων με την οποία είναι διαθέσιμο το Opel Movano κυριολεκτικά μπορεί να… ζαλίσει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη.
Αν περιοριστούμε στις εκδόσεις Van του γερμανικού μοντέλου μπορούμε να αναφέρουμε πως είναι διαθέσιμες με τέσσερα μήκη αμαξώματος έως και 6.849 χλστ., τρία μήκη μεταξονίου έως και 4.383 χλστ., ενώ το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος του χώρου φόρτωσης κυμαίνεται από τα 1.700- 2.144 χλστ.
Αναλόγως των διαστάσεων της καμπίνας, του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης της κίνησης, το νέο Opel Movano προσφέρεται σε εκδόσεις με μεικτό βάρος από 2,8- 4,5t. με το ωφέλιμο φορτίο του να κυμαίνεται από τα 1.176 έως και τα 2.254 κιλά αντίστοιχα.

Ένας πετρελαιοκινητήρας με ισχύ έως 146 ίππων
Οι επιλογές στην γκάμα των κινητήρων του νέου Movano αφορούν σε τρεις εκδοχές ενός υπερτροφοδοτούμενου μηχανικού συνόλου με χωρητικότητα 2,3 λίτρων που αποδίδουν ισχύ 100, 125 ή 146 ίππους. Αντίστοιχα, η μέγιστη τιμή της ροπής τους διαμορφώνεται στα 285, 310 ή 350 Nm.
Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο διακρίνεται για την περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων του που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro5, ενώ συνεργάζεται –ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη- με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο κιβώτιο Easytronic, επίσης έξι σχέσεων.