Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι «τσιγκούνηδες» των ελαφρών επαγγελματικών

14.645 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2013)

Το κόστος χρήσης ενός επαγγελματικού οχήματος, επιβαρύνεται σε ποσοστό άνω του 30% από το κόστος των καυσίμων που το όχημα καταναλώνει σε ετήσια βάση. Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς σε αυτό τον τομέα, στις κατηγορίες των Vanette και των Van.

Τα επαγγελματικά οχήματα είναι ουσιαστικά, «εργαλεία» που καλούνται να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που μια επιχείρηση παρέχει. Όπως και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία, επιβάλλεται να παράγουν το μέγιστο δυνατό έργο σε συνδυασμό με το ελάχιστο δυνατόν κόστος χρήσης και συντήρησης, προκειμένου να μην επιβαρύνουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος της. 
Στο συγκεκριμένο άρθρο, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το κόστος συντήρησης ενός επαγγελματικού οχήματος, αλλά με το κόστος χρήσης. 
Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, το κόστος χρήσης ενός οχήματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το κόστος της ασφάλισης του, τα τέλη κυκλοφορίας και φυσικά, το κόστος του καυσίμου που απαιτείται για την κίνηση του. 
Συνολικά, το κόστος του καυσίμου και η κατανάλωση του οχήματος αφορούν στο 30% περίπου του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας ενός οχήματος και υπερβαίνουν ακόμα και το τυχόν κόστος αποπληρωμής του (μέσω προγράμματος χρηματοδότησης). 
Οι τομείς που επηρεάζουν τη μέση κατανάλωση καυσίμου είναι πολλοί και μεταξύ αυτών, αξίζει να αναφέρουμε την κατάσταση των ελαστικών, τον τρόπο οδήγησης του εκάστοτε χειριστή του, τη σωστή συντήρηση του, το φορτίο που καλείται να μεταφέρει κ.ά. 
Προπάντων όμως, η μέση κατανάλωση καυσίμου ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος, όπως και όλων των υπόλοιπων τύπων οχημάτων, εξαρτάται από τον… κινητήρα του. 

Αποκτήστε  -οικολογικό- προβάδισμα 
Η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων περιλαμβάνει πολλαπλούς τύπους οχημάτων και μια τεράστια ποικιλία εκδόσεων αυτών, που είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες μιας πληθώρας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 
Ιδιαίτερα… εν καιρώ κρίσης, ο σωστός επαγγελματίας είναι αυτός που θα επιλέξει το «εργαλείο» που καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις χρήσης για την οποία το προορίζει, ωστόσο, υπάρχει και μια μικρή παράμετρος που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. 
Αν λάβουμε ως παράδειγμα τις κατηγορίες των Vanette και των Van, στο σύνολο τους σχεδόν, τα οχήματα που είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά προσφέρονται μεταξύ άλλων και με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων με καύσιμο την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης (ως επί το πλείστον). 
Επιλέγοντας το κατάλληλο όχημα με έναν όσο το δυνατόν πιο οικονομικό κινητήρα, μια επιχείρηση είναι σε θέση να μειώσει σημαντικά το κόστος χρήσης του, ενώ παράλληλα, ιδιαίτερα στην περίπτωση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων εντός της πρωτεύουσας, είναι σε θέση να συνεχίζει τις δραστηριότητες της απρόσκοπτα χωρίς να την απασχολούν τα «εμπόδια» και οι περιορισμοί που θέτει από το 2012 ο Πράσινος Δακτύλιος. 
Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες προτάσεις από διάφορες «χώρες- σχολές» που διατηρούν μια μακρά παράδοση στην κατασκευή κορυφαίων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. 
Ας τις δούμε πιο προσεχτικά.