Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ένα από τα κυριότερα προτερήματα του κορυφαίου βαρέως φορτηγού της Mercedes-Benz είναι η εξαιρετική οικονομία στην μέση κατανάλωση καυσίμου.

Πρωταθλητής οικονομίας το νέο Actros

26.862 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2013)

Μπορεί να είναι επιβλητικό σχεδιαστικά, με πληθώρα εκδόσεων και κορυφαία συστήματα ασφάλειας ωστόσο, το νέο Mercedes-Benz Actros κυρίως διακρίνεται για την χαμηλή κατανάλωση των Euro6 κινητήρων του.

Η νέα γενιά του κορυφαίου σε πωλήσεις βαρέως φορτηγού της Mercedes-Benz σε παγκόσμιο επίπεδο (700.000 οχήματα από το 1996), έχει να επιδείξει μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα βραβεύσεων από το 2011 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε.

Μεταξύ αυτών θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα κυριότερα βραβεία με τα οποία η νέα γενιά του Actros έχει τιμηθεί:

Green Truck of the Year» για το 2013

red dot design award» για το 2012

International Truck of the Year» για το 2012

European Transport Sustainability Prize» για το 2012

 Παράλληλα ο κορυφαίος εκπρόσωπος της Mercedes-Benz Trucks ήταν το πρώτο φορτηγό που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο «AEBS»(Advanced Emergency Braking Systems) της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρη στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης της πέδησης «Active Brake Assist 3». Πληροφοριακά, αξίζει να σημειώσουμε πως η πιστοποίηση του νέου Actros έλαβε χώρα το φθινόπωρο του 2012, ενώ ουσιαστικά η συγκεκριμένη ντιρεκτίβα της ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ το… 2018!

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε τους επτά διαφορετικούς τύπους καμπίνας με πλάτος 2,3μ. ή 2,5μ. και ωφέλιμο εσωτερικό ύψος έως και 2,13μ., τα κορυφαία συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς, το νέο, ελαφρύτερο, πιο άκαμπτο και με μεγαλύτερο πλάτος, πλαίσιο αλλά και τους κινητήρες Euro6 με ισχύ έως και 510 ίππων, καθίσταται σαφές πως το νέο Actros είναι ένα από τα πληρέστερα οχήματα της κατηγορίας του.

Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το βασικότερο… ατού του νέου Actros εστιάζεται στο ιδιαίτερα χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του. Ποια είναι όμως η σημαντικότερη παράμετρος που διατηρεί το Actros τόσο αποδοτικό;

Μα φυσικά η εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα πως επιτυγχάνεται αυτό: