Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο Alaskan είναι η πρόγευση της τελικής έκδοσης παραγωγής του νέου Renault Z-U60 Pick-Up που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στον Μάιο του 2016.

Ένα από τα βασικά γνώρισμα του νέου Renault Pick-Up είναι οι έντονες καμπύλες που διατρέχουν όλο το μήκος και πλάτος του αμαξώματος του.

Παράλληλα, εκτός των πολύ καλών εκτός δρόμου ικανοτήτων του, το νέο αυτό Pick-Up θα διαθέτει πολλά κοινά μέρη με τη νέα γενιά του Nissan Navara.

Τέλος, όπως είναι φυσικό για τα οχήματα της κατηγορίας του, θα είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία έως και άνω του 1t. στον μεγάλο χώρο φόρτωσης του.

Αρχές του 2016 το νέο Renault Alaskan Pick-Up

5.483 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2015)

Μέσα στον Μάιο του επόμενου έτους, η Renault αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα το νέο Pick-Up της με την ονομασία «Alaskan» που μέσα στο 2016 θα λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά.

Με ηγετική θέση στην πανευρωπαϊκή αγορά ελαφρών επαγγελματικών όπου εδώ και… 17 συναπτά έτη κατέχει την πρώτη θέση των πωλήσεων(!), η Renault δεν θα μπορούσε παρά να εισέλθει δυναμικά και στην πιο εμπορική υπό-κατηγορία της εν λόγω αγορά, αυτή των ελαφρών ημιφορτηγών ή αλλιώς των Pick-Up.

Προκειμένου να καταστεί αυτό δυνατόν, η Renault βασίστηκε στη συνεργασία της με την Nissan καθώς, τόσο η νέα γενιά του Nissan Navara όσο και το πρωτότυπο Z-U60 της Renault, ή «Alaskan» αν προτιμάται, μοιράζονται αρκετά μηχανικά μέρη.

 

Αποκαλυπτήρια για το νέο Renault Pick-Up

Το Auto Τρίτη Επαγγελματικά βρέθηκε στο Παρίσι μετά από πρόσκληση της ελληνική αντιπροσωπείας της Renault για την παρουσίαση, του δεύτερου κατά σειρά Pick-Up του Ομίλου, μετά το Duster Oroch Pick-Up της θυγατρικής Dacia, που παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο της Dacia, για τον οποίο οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται να εισαχθεί στην γηραιά ήπειρο, το νέο Pick-Up της Renault είναι ένα –μεγαλύτερο σε διαστάσεις- Pick-Up που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 1ο 6μηνο του έτους και στις διάφορες αγορές της ΕΕ.

Το πρωτότυπο Z-U60 Alaskan που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του από τη Renault στο Παρίσι, είναι ένα εξόχως δυναμικό και εντυπωσιακό Pick-Up που καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμο φορτίου έως και 1t. με το εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας καθώς και το προηγμένο επίπεδο των τεχνολογικών καινοτομιών που ενσωματώνει.

Οι έντονες καμπύλες γραμμές που διατρέχουν όλο το μήκος και πλάτος του αμαξώματος του σε συνδυασμό με στοιχεία όπως η μεγάλη μάσκα με τα οριζόντια φωτιστικά σώματα και τους –διαμέτρου 21 ιντσών- τροχούς, τονίζουν τον δυναμισμό και την ξεχωριστή σχεδίαση του οχήματος.

Το λογότυπο της εταιρείας είναι μεγάλων διαστάσεων και δεσπόζει στη μάσκα του οχήματος ενώ, το κάλυμμα του κινητήρα του Alaskan φέρει τέσσερα έντονα «νεύρα. Παράλληλα, στα φωτιστικά σώματα του οχήματος και τους προβολείς ομίχλης έχει γίνει εκτεταμένη χρήση λυχνιών τύπου LEDs.

Αναφορικά με τα μηχανικά του μέρη, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές από τη Renault αναφέρουν την ύπαρξη ενός twin-turbo 4κύλινδρου πετρελαιοκινητήρα που θα χρησιμοποιείται και από τη νέα γενιά του Renault Master.

Το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα είναι τοποθετημένο κατά τον διαμήκη άξονα του οχήματος και πέραν του ιδιαίτερα μικρού βάρους του σε σχέση με τους κινητήρων των οχημάτων του ανταγωνισμού, διακρίνεται για την εξαιρετική απόκριση του στις εντολές του οδηγού και την ιδιαίτερα χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου.

Σε ότι αφορά στο πρωτότυπο μοντέλο «Alaskan» που η Renault παρουσίασε, αξίζει να αναφερθούμε σε αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως οι τρεις διαμήκεις προεξοχές στον χώρο φόρτωσης για την ασφαλή στερέωση φορτίων, τους επιπλέον –κλειστούς- αποθηκευτικούς χώρους στα τοιχώματα της καρότσας καθώς και τους άνετους χώρους στο εσωτερικό για την μεταφορά έως και πέντε ενήλικων επιβατών εντός της διπλής καμπίνας του.