Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Ford θα συνεργαστεί με την Jose Cuervo προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας του φυτού της αγαύης για την παραγωγή εξαρτημάτων.

Εξαρτήματα από Αγαύη

2.177 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2016)

Οι εταιρείες Ford και Jose Cuervo ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν στην εξέλιξη νέων βιο-πλαστικών υλικών που θα προέρχονται από τις ίνες του φυτού αγαύη, από το οποίο εξάγεται και η γνωστή ποικιλία τεκίλας.

Οι δύο εταιρείες αναμένεται να αναζητήσουν μαζί τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τα κατάλοιπά της επεξεργασίας του φυτού της αγαύης προκειμένου να κατασκευαστούν ειδικά υλικά που θα αντικαταστήσουν την χρήση πολυμερών με βάση το πετρέλαιο σε διάφορα σημεία των οχημάτων της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ευελπιστούν να εξελίξουν ειδικούς τύπους «βιο-πλαστικών» τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή διάφορων τμημάτων του οχήματος όπως καλωδιώσεις κ.ο.κ. τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό των οχημάτων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών της Ford, στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής των οχημάτων της και η αντικατάσταση διαφόρων τύπων πετροχημικών από ανακυκλώσιμα υλικά και υποπροϊόντα που προέρχονται π.χ. από φυτικές ίνες, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Πληροφοριακά, αξίζει να αναφέρουμε πως η διαδικασία ωρίμανσης του φυτού της αγαύης διαρκεί τουλάχιστον επτά έτη και μετά την συγκομιδή, η «καρδιά» του φυτού ψήνεται προτού να κονιορτοποιηθεί προκειμένου να εξαχθούν οι χυμοί του για την απόσταξη του πασίγνωστου ποτού της τεκίλας.

Στη συνέχεια, η Jose Cuervo χρησιμοποιεί ένα μέρος των φυτικών ινών που απομένουν ως λίπασμα (κομπόστ) για τις φυτείες της αγαύης ενώ, η χρήση των εν λόγω ινών δεν σταματά εκεί καθώς είναι δυνατόν να παραχθεί ακόμη και χαρτί από αυτές.