Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ξεκίνησε το σταδιακό κλείσιμο των διαφόρων σταθμών του Μετρό προκειμένου να εγκατασταθούν οι ειδικές πύλες ελέγχου του ΑΣΣΚ.

Έναρξη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

3.956 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2017)

Το σταδιακό κλείσιμο των διαφόρων σταθμών του Μετρό έχει ξεκινήσει προκειμένου να τοποθετηθούν οι νέες μπάρες εισόδου – εξόδου που θα λειτουργούν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον οι προετοιμασία του δικτύου του Μετρό, προκειμένου να ξεκινήσει πιλοτική λειτουργία του νέου συστήματος «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» μέσα στο Φεβρουάριο.
Ήδη τοποθετήθηκαν οι ειδικές μπάρες στην είσοδο και έξοδο των σταθμών Συγγρού – Φιξ και Πανόρμου, ενώ, στις 14 – 15 Ιανουαρίου θα κλείσουν για τις σχετικές εργασίες, οι σταθμοί Σεπόλια, Μεταξουργείο, Ευαγγελισμός και Κατεχάκη.
Βάσει των όσων προβλέπονται από την υλοποίηση του προγράμματος «Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ), μέσα στο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του συστήματος και μετά από μια μεταβατική περίοδο 2 – 3 μηνών, όπου το ηλεκτρονικό και το… παραδοσιακό εισιτήριο θα συνυπάρχουν, θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του ΑΣΣΚ.
Συνολικά 1.100 νέες πύλες εισόδου – εξόδου θα τοποθετηθούν στο δίκτυο των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Με βάση το νέο σύστημα, κάθε επιβάτης θα πρέπει να ελέγχει το εισιτήριο ή την κάρτα του από το ειδικό σημείο των μηχανημάτων στις πύλες του σταθμού προκειμένου να ανοίξει το τουρνικέ και να εισέλθει. Παράλληλα, η ίδια διαδικασία θα επαναλαμβάνεται και κατά την έξοδο του από το σταθμό του προορισμού του.