Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2019 η Ford αναμένεται να λανσάρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του Transit Custom Van σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, εντός του 2017 έχει προγραμματίσει την πιλοτική δοκιμή 20 υβριδικών Transit Connect Taxi σε διάφορες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

Έρχεται το ηλεκτρικό Transit Custom

2.464 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2017)

Η Ford ανακοίνωσε πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες και τα πλάνα της για την εξέλιξη λύσεων στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και πολλαπλές παρουσιάσεις νέων μοντέλων σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Με βάση την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της, η εταιρεία Ford επιβεβαίωσε το λανσάρισμα των πρώτων επτά (από τα 13 συνολικά) ηλεκτροκίνητων νέων μοντέλων που αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στην επόμενη 5ετία, σε διάφορες κατηγορίες.
Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε τα μοντέλα F-150 (Pick-Up για την αγορά των ΗΠΑ), Mustang, ενώ μια Plug-in Hybrid έκδοση του Transit Custom αναμένεται να λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ από το 2019.
Επιπρόσθετα, η Ford αναμένεται να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο SUV με ελάχιστη αυτονομία άνω των 483 χλμ. (300 μίλια)!
Παράλληλα, η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να επενδύσει 700 εκ. Δολάρια και να δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας στη γραμμή παραγωγής του Flat Rock (Μίτσιγκαν), όπου και θα βασιστεί η παραγωγή πολλαπλών ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων οχημάτων της στο προσεχές μέλλον.
Η εξέλιξη των συγκεκριμένων οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2017 τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ ενώ την ίδια στιγμή, η Ford αποκάλυψε τα πλάνα της για την έρευνα και εξέλιξης μιας νέας τεχνολογίας που αφορά στη φόρτιση των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων της με ιδιαίτερα απλές διαδικασίες.
 
Οι εξελίξεις που αφορά στα επαγγελματικά οχήματα της εταιρείας
 
Αν εξαιρέσουμε την νέα υβριδική έκδοση του διάσημου Pick-Up της εταιρείας, του F-150, που θα λανσαριστεί στις αγορές των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής μέσα στο 2020, η Ford σκοπεύει να παρουσιάσει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του Transit Custom μέσα στο 2019 στις διάφορες αγορές της ΕΕ, προκειμένου να προσφέρει ακόμη πιο αποδοτικές λύσεις στους πελάτες της για την μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης τους.
Οι δοκιμές του εν λόγω μοντέλου θα ξεκινήσουν μέσα στο 2017 σε ευρωπαϊκό έδαφος ενώ, παράλληλα με την εξέλιξη του, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην εξέλιξη αρκετών νέων τεχνολογιών που άπτονται του κλάδου της τηλεματικής κ.ο.κ.
Την ίδια στιγμή, τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, η Ford θα ξεκινήσει πιλοτικές δοκιμές 20 συνολικά υβριδικών Transit Connect Taxi καθώς και πρωτότυπων εκδόσεων ελαφρών επαγγελματικών, προκειμένου να εξελίξει νέες λύσεις για τους επαγγελματίες που κινούνται σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες κίνησης (κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.ο.κ.) σε αστικό περιβάλλον.
 
Νέα δεδομένα στα συστήματα φόρτισης των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων
 

Στην περίπτωση που ενδεχομένως δεν το γνωρίζετε, η Ford συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των πολλών διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών (BMW Group, Daimler AG, Volkswagen Group κ.ά) που έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων που, σε αρχικό στάδιο, προβλέπει τη δημιουργία 500 σταθμών σε στην ΕΕ. Ως το 2020 μάλιστα, οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ΕΕ θα έχουν στη διάθεση τους χιλιάδες σημεία φόρτισης του οχήματος τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ωστόσο, η Ford στην παρούσα φάση εμπλέκεται και στην έρευνα και εξέλιξη ενός νέου –πρωτότυπου- συστήματος ασύρματης φόρτωσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων που στο μέλλον θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που κινούνται σε αστικό περιβάλλον, καθώς θα επιτρέπει την άμεση φόρτιση τους, σε ελάχιστο χρόνο, μια εξέλιξη που αναμένεται να εκτιμηθεί δεόντως ιδίως από τους επαγγελματίες οδηγούς που κινούνται καθημερινά εντός της πόλης.