Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το 1ο -υποτιθέμενο- πρωτότυπο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων της Audi...

To 2o πρωτότυπο βυτιοφόρο της γερμανικής εταιρείας...

Φαντάζεστε ένα φορτηγό Audi;

5.949 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2017)

Αν και η Audi έχει ξεκαθαρίσει πως, προς το παρόν δεν εξετάζει ούτε το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός Pick-Up, υπάρχουν κάποιοι που οραματίζονται μελλοντικές προτάσεις της στα βαρέα επαγγελματικά!

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων αφορούν ως επί το πλείστον στην εξέλιξη νέων προτάσεων από όλες σχεδόν τις διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες του κλάδου, που σχετίζονται με διάφορους εναλλακτικούς τύπους καυσίμων (βιοκαύσιμα, φυσικό αέριο) ή και υβριδικά συστήματα κίνησης (πετρέλαιοκινητήρες + ηλεκτροκινητήρες, κυψέλες υδρογόνου κ.ο.κ.).
Παράλληλα, αρκετές εταιρείες (Iveco, Mercedes-Benz, MAN κ.ο.κ.), έχουν ήδη παρουσιάσει διάφορα –άκρως εντυπωσιακά πρωτότυπα που είναι πλήρως ηλεκτροκίνητα, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε το μεγάλο ζήτημα των πλήρως αυτόνομων φορτηγών οχημάτων που δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα να κυκλοφορούν (νόμιμα) και στους δρόμους της ΕΕ.
Η Audi, ως μέλος του Ομίλου Volkswagen, δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων καθώς, οι αντίστοιχες θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου που σχετίζονται με την εν λόγω αγορά είναι οι Scania και MAN Truck & Bus.
Ωστόσο, δύο ευφάνταστοι σχεδιαστές, ο Λευκορώσος Artem Smirnov και ο Ουκρανός Vladimir Panchenko, είχαν… αντίθετη άποψη και συνεργάστηκαν στην δημιουργία δύο ιδιαίτερα εντυπωσιακών πρωτότυπων φορτηγών οχημάτων, που φέρουν το λογότυπο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και μάλιστα, αφορά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ενός φορτηγού οχήματος, αμφότερες πλήρως ηλεκτροκίνητες.
Το πρώτο πρωτότυπο φέρει ασημί βαφή και ουσιαστικά αποτελεί μια σχεδιαστική σπουδή ενός πλήρως αυτόνομου φορτηγού μεγάλων αποστάσεων που διακρίνεται για την εξαιρετική αεροδυναμική του.
Αντίστοιχα, το δεύτερο πρωτότυπο όχημα με την κόκκινη – μαύρη βαφή αφορά σε ένα βυτιοφόρο το οποίο, για κάποιο λόγο, εδράζει τους δύο επιβάτες του στην οροφή του οχήματος και μάλιστα, σε ειδικές –ανοικτές- θέσεις με κάσκες που φέρουν ειδικό σύστημα παροχής αέρα για την αναπνοή τους!
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα εν λόγω πρωτότυπα πρόκειται ποτέ να φτάσουν το στάδιο της μαζικής παραγωγής (όχι μόνο από την Audi αλλά και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του χώρου) ωστόσο, είναι σίγουρα ιδιαίτερα εντυπωσιακά, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που παρουσιάζουμε…