Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ελάχιστα είναι τα σημεία της Ολυμπίας Οδού που απομένουν να παραδοθούν στην κυκλοφορία, κάτι που θα συμβεί το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2017.

Η Νέα Ολυμπία Οδός (video)

8.819 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2017)

Λιγότερο από 10 χλμ. της Ολυμπίας Οδού απομένουν να παραδοθούν στην κυκλοφορία προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως το νέος αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Πάτρα με την Αθήνα. Δείτε το βίντεο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, απομένουν περίπου 8 – 9 χλμ. προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης παράδοση της Ολυμπίας Οδού στην κυκλοφορία, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη διαδρομή Κόρινθος – Πάτρα.
Ωστόσο, ακόμη και στα σημεία που έχει συμφωνηθεί να παραδοθούν έως τον Αύγουστο του 2017, τα οχήματα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια καθώς έχουν στη διάθεση τους δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και πλήρως διαχωρισμένο οδόστρωμα.
Αναλυτικότερα, τα συγκεκριμένα σημεία είναι τα εξής:
-Ο βόρειος κλάδος του αυτοκινητόδρομου στη περιοχή της Ανατολικής και Δυτικής διασταύρωσης του με τη Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.) στο Δερβένι, με μήκος 2,5 χλμ.
-Η διασταύρωση της Ολυμπίας Οδού με τη σιδηροδρομική γραμμή στις Καμάρες Αιγιαλείας, μήκος 1,0χλμ.
-Το οδικό τμήμα στην περιοχή Αραχωβίτικων, με μήκος 1,5 χλμ.
-Συγκεκριμένοι κλάδοι του νέου Ανισόπεδου Κόμβου Ρίου, όπου θα δημιουργηθούν οι δύο –κύριοι- υπόγειοι κλάδοι που θα συνδέουν την κυκλοφοριακή ροή από την Αθήνα με τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
-Ο κλάδος από Αθήνα  προς Πάτρα στην περιοχή Καμάρι Κορινθίας, με μήκος 1 χλμ.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως –μεταξύ άλλων- απομένει και η διάστρωση της αντιολισθητικής στρώσης σε ορισμένα τμήματα του οδικού άξονα μεταξύ του κόμβου Ακράτας και του Ρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ασφαλτικές στρώσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο.