Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προς το τέλος του 2017, η VW θα λανσάρει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Crafter με μέγιστη αυτονομία έως και 400 χλμ.!

Ηλεκτροκίνητο και το νέο Crafter

2.516 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2016)

Πέραν των συμβατικών εκδόσεων του νέου Crafter, στην πρόσφατη 66η ΙΑΑ 2016 η Volkswagen πραγματοποίησε και την παγκόσμια πρεμιέρα του «e-Crafter» που θα λανσαριστεί προς το τέλος του 2017.

Ως γνωστόν, η νέα γενιά του Volkswagen Crafter πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της 66ης ΙΑΑ 2016 ενώ παράλληλα, στο περιθώριο της έκθεσης της απονεμήθηκε και το βραβείο «International Van of the Year 2017».
Ωστόσο, τα πλάνα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τον κορυφαίο (σε διαστάσεις και μεταφορικές δυνατότητες) εκπρόσωπο της στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της δεν σταματούν εκεί καθώς, ήδη έχει προγραμματίσει την έναρξη πωλήσεων και της –πολλά υποσχόμενης- αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του μοντέλου, η οποία θα φέρει την ονομασία «e-Crafter».
Το πρωτότυπο όχημα που παρουσιάστηκε στην ΙΑΑ είχε μεικτό βάρος 4,2t. και δυνατότητα υποστήριξης ωφέλιμου φορτίου 1,7t. ενώ, ο ωφέλιμος όγκος του χώρου φόρτωσης του ανέρχονταν στα 11,3κ.μ.
Την κίνηση του αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση100 kW (134 ίπποι περίπου) και μέγιστη ροπή 290 Nm ο οποίος, λαμβάνει την απαιτούμενη ενέργεια από μια συστοιχία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 43 kWh.
Η μέγιστη ταχύτητα που το e-Crafter είναι σε θέση να αναπτύξει ανέρχεται στα 80 χλμ./ώρα και η αυτονομία του ανέρχεται ως και στα 200 χλμ.
Οι μπαταρίες του «e-Crafter» εδράζονται κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης και για τη φόρτιση τους στο 80% απαιτούνται μόλις 45 λεπτά της ώρας. Παράλληλα, αναλόγως της χρήσης για την οποία προορίζεται το όχημα και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη του, η Volkswagen είναι σε θέση να το εφοδιάσει με διάφορους τύπους συστοιχιών για τις μπαταρίες, με αποτέλεσμα, η μέγιστη αυτονομία του οχήματος να μπορεί να ανέλθει έως και στα 400 χλμ.!
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως οι υπεύθυνοι της Volkswagen ανακοίνωσαν πως οι πρώτες αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του Crafter αναμένεται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους πριν το τέλος του 2017.