Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Γενικές συνελεύσεις σε όλη την χώρα και μαζικές κινητοποιήσεις από την 7η Ιουλίου ξεκινά ο κλάδος των Φ.Δ.Χ. αντιδρώντας στα νέα μέτρα της Πολιτείας.

Καζάνι που βράζει ο κλάδος των ΦΔΧ

2.758 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2017)

Την έναρξη κινητοποιήσεων με αφορμή τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 104 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, προανήγγειλαν οι ομοσπονδίες Φ.Δ.Χ. Ελλάδος.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη ανακοίνωση του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. και των υπολοίπων Ομοσπονδιών και Σωματείων Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, ο κλάδος αναμένεται να ξεκινήσει διάφορες κινητοποιήσεις, αρχής γενόμενης από το Σάββατο 8 Ιουλίου.
Στην σχετική ανακοίνωση προς τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ΦΔΧ Ελλάδος, αναφέρονται τα εξής:
«Μετά την ψήφιση του νόμου 3887/2010 και την απελευθέρωση του κλάδου με πολύ προσπάθεια και χωρίς τη βοήθεια των συναδέλφων που απογοητευμένοι από την εξέλιξη των αγώνων που δώσαμε, δεν ανταποκρίθηκαν όταν τους καλούσαμε για νέους αγώνες, καταφέραμε να βελτιώσουμε σημαντικά τον νόμο, μετριάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες, τροποποιώντας αρκετές διατάξεις του.
Όμως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το άρθρο 104, επανέφερε και επέκτεινε τις προηγούμενες καταστροφικές διατάξεις και μαζί με νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, βάζει οριστικά ταφόπλακα στις προσπάθειες για επιβίωση και ανάπτυξη.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αποφασίσαμε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου να πραγματοποιήσουμε επτά συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα στις ημερομηνίες και τους τόπους του παρακάτω πίνακα, για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά και όλοι μαζί να επικυρώσουμε την απόφαση που πήραμε για κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2017.
Για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές διατάξεις και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον καθημαγμένο από τις μνημονιακές πολιτικές κλάδο μας, απαιτείται η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις»
.
Αναλυτικά, το πλάνο των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια διαμορφώνεται ως εξής:
  • Τρίπολη, 28/5/2017 (11:00) για τους νομούς και περιφέρειες Κορίνθου, ¶ργους, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Ζακύνθου.
  • Αγρίνιο, 4/6/2017 (11:00) για τους νομούς και περιφέρειες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδος, Λευκάδος, Κεφανολιάς, ¶ρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας.
  • Λαμία, 11/6/2017 (11:00) για τους νομούς και περιφέρειες Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδος, Βοιωτίας.
  • Καβάλα, 17/6/2017 (11:00) για τους νομούς και περιφέρειες Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.
  • Θεσσαλονίκη, 18/6/2017 (11:00) για τους νομούς και περιφέρειες Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας
  • Ηράκλειο, 25/6/2017 (11:00) για τους νομούς και περιφέρειες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου
  • Αθήνα, 2/7/2017 (11:00) για τους νομούς και περιφέρειες Αττικής, Ευβοίας, Νήσων Αιγαίου.