Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα –πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Kangoo Z.E. παρουσιάστηκε στο Brussels Motor Show με μέγιστη αυτονομία της τάξης των 270χλμ.

Αντίστοιχα, προς το τέλος του 2017, η Renault θα παρουσιάζει και το ηλεκτροκίνητο Master Z.E. με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 77 ίππων.

Τέλος, την γκάμα των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων της Renault συμπληρώνει η σχετική έκδοση του… λιλιπούτειου Twizy Cargo.

Νέα ηλεκτρικά Kangoo & Master

2.817 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2017)

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες, η Renault πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα δύο σημαντικών ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων της.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών (Brussels Motor Show 2017) που διοργανώνεται από 14 – 22 Ιανουαρίου στο Βέλγιο, αποτέλεσε το σκηνικό για την παγκόσμια πρεμιέρα δύο νέων –αμιγώς ηλεκτροκίνητων- ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Renault.
Ο λόγος για τα Kangoo Van Z.E. και Master Ζ.Ε., με το ακρωνύμιο «Z.E.» να αφορά στο «Zero Emissions», χαρακτήρα των εν λόγω μοντέλων. Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά…
 
Αποκαλυπτήρια για το νέο Renault Kangoo Van Z.E.
Πολλές και σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του δημοφιλούς Vanette της Renault καθώς το νέο Kangoo Van Z.E. θα εφοδιάζεται με νέα συστοιχία μπαταριών, νέο ηλεκτροκινητήρα, νέο σύστημα φόρτισης κ.ο.κ.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κατασκευαστή, το νέο μοντέλο εμφανίζει μέγιστη αυτονομία της τάξης των 270 χλμ., δηλαδή περισσότερο από 50% μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, αλλά και τον ανταγωνισμό.
Αυτό επιτυγχάνεται εν μέρει χάρη στη νέα μπαταρία «Z.E.33» των 33kWh με την οποία εφοδιάζεται καθώς και τον –επίσης- νέο ηλεκτροκινητήρα των 44kW (περίπου 60 ίππων), ο οποίος φέρει ειδικές τροποποιήσεις που του επιτρέπουν να κινηθεί χωρίς προβλήματα ακόμη και σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
Ένα ακόμη στοιχείο του νέου Kangoo Van Z.E. είναι το σύστημα φόρτισης των 7kW (32A) που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση των μπαταριών του οχήματος σε διάστημα μόλις έξι (6) ωρών.
Το γαλλικό Vanette αξίζει να σημειώσουμε πως είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο ελαφρύ επαγγελματικό κατά τη διάρκεια της τελευταίας 6ετίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η μέγιστη αυτονομία του, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης αυξάνεται πλέον από τα 170χλμ. (περίπου) της προηγούμενης γενιάς του, στα 270 χλμ.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο ηλεκτροκινητήρας του, που έχει εξελιχθεί 100% από τη Renault, θα παράγεται στη γραμμή παραγωγής του Cleon ενώ, οι πωλήσεις του νέου Kangoo Van Z.E. υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2017.
 
Πρώτη παρουσίαση και για το Renaut Master Z.E.
 Λίγο μετά το λανσάρισμα του νέου Kangoo Van Z.E. και πιο συγκεκριμένα προς το τέλος του τρέχοντος έτους, η Renault αναμένεται να λανσάρει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα ακόμη αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, το νέο Master Z.E.
Διαθέσιμη με τρία μήκη αμαξώματος και δύο ύψη οροφής, η νέα αυτή –οικολογική- έκδοση του κορυφαίου σε διαστάσεις εκπροσώπου της Renault στα ελαφρά επαγγελματικά, θα προορίζεται για χρήση σε αστικές διανομές και θα εφοδιάζεται με την ίδια συστοιχία μπαταριών (Z.E.33) με το νέο Kangoo Van Z.E.
O ηλεκτροκινητήρας «R75» που αναλαμβάνει την κίνηση του αποδίδει ισχύ 57 kW (περίπου 77 ίππους) και είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται στην –επίσης πλήρως ηλεκτροκίνητη- έκδοση του Renault Zoe.
Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών του νέου Master Z.E. απαιτούνται 6 ώρες περίπου ενώ, η μέγιστη αυτονομία του για μεικτό κύκλο κίνησης σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, ανέρχεται στα 200 χλμ.
 
Νέες υπηρεσίες για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Renault
Πέραν της γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γαλλικής εταιρείας που εκτός από τα προαναφερθέντα μοντέλα περιλαμβάνει και την ηλεκτροκίνητη έκδοση του Zwizy Cargo, η Renault αναμένεται να προσφέρει και αρκετές νέες υπηρεσίες στους πελάτες της.
Συγκεκριμένα, μέσω των υπηρεσιών «Z.E. Trip» και «Z.E. Pass», θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και ταχείας φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της σε περισσότερα από 80.000 σημεία φόρτισης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ, διαθέσιμη θα είναι και μια νέα εφαρμογή με την ονομασία «My Z.E. Connect Pro».
Μέσω αυτής, οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Renault θα μπορούν να λάβουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες αναφορικά με τη βέλτιστη διαχείριση των οχημάτων τους με στόχο τη μείωση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας τους, να διαμορφώσουν το βέλτιστο πρόγραμμα συντήρησης του οχήματος τους κ.ο.κ.