Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σκέψεις να αναβάθμιση – τροποποίηση των διαδικασιών εκπαίδευσης και εξέτασης των οδηγών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων κάνει η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νέες εξετάσεις για επαγγελματίες οδηγούς

3.000 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2017)

Μια από τις προτάσεις που επεξεργάζεται στην παρούσα φάση η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των επαγγελματικών οδηγών και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε μια απόφαση βάση της οποίας προτείνεται η θέσπιση νέων και αυστηρότερων διαδικασιών εκπαίδευσης και εξέτασης των επαγγελματιών οδηγών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων (φορτηγά – λεωφορεία).
Σχετική φορείς της ΕΕ υποδέχθηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο αυτήν την εξέλιξη ωστόσο, έσπευσαν να τονίσουν πως, τέτοιου είδους πρακτικές και διαδικασίες επιβάλλεται να θεσπιστούν και για την εκπαίδευση και εξέταση των επαγγελματιών οδηγών και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.
Το βασικό σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση εστιάζεται στο γεγονός ότι, τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα εμπλέκονται σε πολύ περισσότερα τροχαία ατυχήματα και θανάτους στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ σε σχέση με τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα ενώ, η χρήση τους εντός του αστικού οδικού δικτύου, εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους για τους πολίτες.
Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις προτεινόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση, εξέταση και περιοδική επανεξέταση των επαγγελματικών οδηγών εδώ