Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην 66η ΙΑΑ 2016, η Nissan παρουσίασε μια εντυπωσιακή ειδική έκδοση του Navara, το πρωτότυπο «Navara EnGuard Concept».

Το εν λόγω πρωτότυπο είναι ένα ειδικά διασκευασμένο όχημα παντός εδάφους, που βασίζεται στην διπλοκάμπινη έκδοση του ιαπωνικού Pick-Up.

Προορισμένο για αποστολές εξερεύνησης και διάσωσης, το Navara EnGuard Concept φέρει έναν ειδική διαμορφωμένο χώρο φόρτωσης…

… όπου φιλοξενούνται ειδικά συρτάρια καθώς και μια φορητή συστοιχία μπαταριών που αντικαθιστά τις κλασικές γεννήτριες.

Nissan Navara EnGuard Concept

3.673 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2016)

Στην 66η ΙΑΑ η Nissan επεφύλασσε στους επισκέπτες στο περίπτερο της μια έκπληξη με την παρουσίαση μιας ιδιαίτερα δυναμικής έκδοσης του Navara, το «Navara EnGuard Concept».

Βασισμένο στην διπλοκάμπινη έκδοση Techna του Nissan Navara, το «EnGuard Concept» είναι ένα σκληροτράχηλο Pick-Up παντός εδάφους, που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί ως όχημα διάσωσης ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία του πλανήτη.
Πέραν των πολλών εξειδικευμένων στοιχείων στη σχεδίαση του αμαξώματος του, το εν λόγω πρωτότυπο εφοδιάζεται με υπερσύγχρονο εξοπλισμό κατάλληλο για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου και ενός drone που μπορεί να τροφοδοτεί το πλήρωμα του οχήματος με ζωτικής σημασίας πληροφορίες αναφορικά με τους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Παράλληλα, το εν λόγω πρωτότυπο, εφοδιάζεται με ένα πρωτότυπο φορητό πακέτο μπαταριών, που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την Nissan με βάση τη τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα Leaf και e-NV200.
Σε κανονικές συνθήκες χρήσης, οι συστοιχίες των μπαταριών είναι σε συνεχή κατάσταση φόρτισης, αντλώντας την απαιτούμενη ενέργεια από τον πετρελαιοκινητήρα των 2,3λτ. με διπλό turbo με ισχύ 190 ίππων.
Ωστόσο, όταν απαιτηθεί, είναι σε θέση να αποδώσουν 2kW.
Προστατευμένες από στεγανό περίβλημα αλουμινίου, οι συστοιχίες μπαταριών του Navara EnGuard Concept εφοδιάζονται με δύο πρίζες φόρτισης και πέντε πρίζες παροχής ηλεκτρικού φορτίου, που σε μια επιχείρηση διάσωσης είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία ειδικών εργαλείων ή π.χ. η ανύψωση βαρέως εξοπλισμού, αποτελώντας δηλαδή μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση αντί μιας γεννήτριας βενζίνης.
Πέραν των συστοιχιών μπαταριών, στον χώρο φόρτωσης της πρωτότυπης αυτής έκδοσης του Nissan Navara υπάρχουν δύο συρόμενα συρτάρια από fiberglass. Το ρηχό επάνω συρτάρι φιλοξενεί ελαφρά αντικείμενα όπως π.χ. συσκευές ράδιο-επικοινωνίας, σχοινιά και ένα τσεκούρι. Το κάτω συρτάρι είναι βαθύτερο και πιο στενό, χρησιμεύοντας για την αποθήκευση αντικειμένων όπως φιάλες οξυγόνου, συσκευές ανάνηψης, σωσίβια και ναυαγοσωστικά αντικείμενα.
Τέλος, «κλειδί» στον επιχειρησιακό ρόλο του Nissan Navara EnGuard Concept διαδραματίζει ένα drone DJI Phantom 4, με ανώτατο όριο πτήσης τα 6.000μ. Με βάρος μόλις 1.380 γρ. το εν λόγω drone είναι σε θέση να πετάξει με ταχύτητες έως και 20μ./δλ. για περίπου 30 λεπτά αναμεταδίδοντας εικόνες σε μια οθόνη HD που εδράζεται στον χώρο φόρτωσης του πρωτότυπου οχήματος.
Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του Navara, το EnGuard Concept είναι κατά 50 χλστ. πιο ψηλό ενώ οι θόλοι των τροχών του φέρουν ειδικά διαμορφωμένα καλύμματά ενώ, το ίδιο ισχύει για τα πλαϊνά σκαλοπάτια, προκειμένου να ενισχύεται ο εκτός δρόμου χαρακτήρας του οχήματος.
Η καμπίνα των επιβατών φέρει –ανυψωμένη κατά 136 χλστ.- οροφή και ενσωματώνει ισχυρό φωτισμό 360 μοιρών με λυχνίες LED ενώ στοβοσκοπικά φώρα μπλε χρώματος έχουν τοποθετηθεί στις τέσσερις γωνίες της. Αντίστοιχα φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα και στο πάνω μέρος των θόλων των τροχών αλλά και τα επανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα.