Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Γερανούς για την απομάκρυνση των οχημάτων που κινούνται ή… σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες θα επιστρατεύσει σύντομα ο ΟΑΣΑ.

Οι Γερανοί «ξανάρχονται»!

2.875 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2016)

Νέα μέτρα για την ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρει στους επιβάτες μεταξύ των οποίων προβλέπεται και αυστηρότερα φύλαξη των λεωφορειολωρίδων, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στη δέσμη μέτρων που αναμένεται να επιστρατεύσει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), περιλαμβάνεται η υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα αφορά στην καλύτερη φύλαξη των ειδικών λεωφορειολωρίδων με συνολικό μήκος 52 χλμ., που περιλαμβάνονται στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.
Η χρήση των λεωφορειολωρίδων και από όλους τους τύπους των υπόλοιπων οχημάτων που κινούνται στην πρωτεύουσα και τον Πειραιά, είναι ανεξέλεγκτη, ακόμη σε αυτές που είναι αντίθετης φοράς, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως σε ορισμένες περιπτώσεις, ασυνείδητοι τις χρησιμοποιούν και ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων τους. Μέσω της συνεργασίας του ΟΑΣΑ με την Αστυνομία, ειδικοί γερανοί θα επιφορτιστούν την άμεση απομάκρυνση των οχημάτων που θα κυκλοφορούν ή -ακόμη χειρότερα- σταθμεύουν στις λεωφορειλωρίδες του ΟΑΣΑ.
Πέραν αυτού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται και σχέδιο για την κυκλοφορία νέων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στην πρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση του λεκανοπεδίου Αττικής ενώ παράλληλα, προβλέπεται και η πρόσληψη νέων ελεγκτών σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εκτεταμένη εισιτηριοδιαφυγή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, μόλις το 30% (και λιγότερο) των επιβατών επικυρώνει πλέον εισιτήριο.