Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ενημερωθείτε για τις εξαιρέσεις που ισχύουν στην απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών οχημάτων από το παράπλευρο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Οι εξαιρέσεις από το παράπλευρο δίκτυο

3.144 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2017)

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε αναλυτικά τις εξαιρέσεις που ισχύουν στη χρήση του παράπλευρου και εναλλακτικού οδικού δικτύου των αυτοκινητόδρομων από τα φορτηγά οχήματα.

Με βάση το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, ισχύουν συγκεκριμένες –ελάχιστες- εξαιρέσεις, αν και οι αντιδράσεις των ομοσπονδιών ΦΔΧ είναι έντονες.
Πέραν αυτού, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως οι παραβάτες επιβαρύνονται με πρόστιμο 2.000 ευρώ (από 1.000 ευρώ για τον οδηγό και τον ιδιοκτήτη του οχήματος).
Σε κάθε περίπτωση, το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών έχει καταθέσει πρόταση, σύμφωνα με την οποία, η όποια αύξηση της κυκλοφορίας των φορτηγών στους μεγάλους –κλειστούς- αυτοκινητόδρομους της χώρας, θα επιφέρει αντίστοιχες μειώσεις στα διόδια.
Πέραν όμως όλων αυτών, στον σύνδεσμο που σας προσφέρουμε, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξαιρέσεις στην απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών οχημάτων από το παράπλευρο και εναλλακτικό εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.