Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι «γίγαντες» της πόλης

30.855 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2016)

Τα Mini-Vanette αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στα επαγγελματικά πόλης με συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις. Διαβάστε ένα αναλυτικό αφιέρωμα στα υπέρ και τα κατά όλων των εκπροσώπων της κατηγορίας.

Τα μικρά επαγγελματικά οχήματα που δραστηριοποιούνται κυρίως εντός της πόλης αποτελούν την πρωταρχική επιλογή μιας μεγάλης γκάμας επιχειρήσεων σε κλάδους όπως οι ταχυμεταφορές, οι ενοικιάσεις οχημάτων, οι διάφορες κοινωφελείς εταιρείες ενώ, την ίδια στιγμή προσφέρουν μια εξαιρετικές υπηρεσίες σε μια τεράστια ποικιλία ελεύθερων επαγγελματιών όπως π.χ. οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι πωλητές κ.ο.κ.
Οι περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματος των εν λόγω μοντέλων, που μόλις και μετά βίας υπερβαίνουν τα 4,0μ., σε συνδυασμό με την μεγάλη ευελιξία τους (κύκλος στροφής από 9,3 – 10,6μ.), τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν συνεχώς διέξοδο και… θέσεις στάθμευσης στο κυκλοφοριακό χάος μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.

Η διαφορά τους από τις επιβατικές εκδόσεις
Ουσιαστικά, τα Mini-Vanette αποτελούν ειδικά διασκευασμένες εκδόσεις των αντίστοιχων –επιβατικών- εκδόσεων των εν λόγω οχημάτων, στις οποίες έχει αφαιρεθεί η πίσω σειρά καθισμάτων, έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό διαχωριστικό μεταξύ της καρότσας και του χώρου φόρτωσης και έχουν (όχι πάντα) αντικατασταθεί οι πίσω πλευρικές γυάλινες επιφάνειες από ειδικές επενδύσεις.
Το γεγονός αυτό έχει διασφαλίσει έναν ευρύχωρο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης με ωφέλιμο όγκο ακόμη και άνω του 1,0κ.μ. όπου, μπορούν να φιλοξενηθούν φορτία με βάρος ακόμη και άνω των 500 κιλών.
Μια προσεχτική των εν λόγω μεγεθών καθιστά σαφές πως τα Mini-Vanettes δεν είναι απλώς «μικρά επαγγελματικά πόλης» αλλά εξαιρετικά αποδοτικά οχήματά με πολύ περισσότερες δυνατότητες από όσο μπορεί να αντιληφθεί κανείς με την πρώτη ματιά.

Στο… κυνήγι της αποδοτικότητας
Ένα ακόμη στοιχείο που καταδεικνύει τις εξαιρετικές δυνατότητες των Mini-Vanette είναι το γεγονός ότι εφοδιάζονται με μικρούς σε χωρητικότητα κινητήρες (με πολλαπλούς τύπους καυσίμου), οι οποίοι εμφανίζουν μέση κατανάλωση καυσίμου από 3,2λτ./ 100χλμ. ενώ, αντίστοιχα η κατανάλωση καυσίμου εντός της πόλης περιορίζεται έως και στα 3,4λτ./100χλμ.(!) σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές.
Το γεγονός αυτό καθιστά σαφές την εύκολη διατήρηση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας των εν λόγω οχημάτων, ιδιαίτερα χαμηλά σε σχέση με άλλες κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών, χάρη και στο χαμηλό κόστος αγοράς αλλά και συντήρησης τους.
Για τον λόγο αυτό, στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες προτάσεις της ελληνικής αγοράς, με μια αναλυτική… ματιά στα προτερήματα και τις αδυναμίες του καθενός.