Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2018, οι MAN και DB Schenker θα ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα πιλοτικών δοκιμών σε αυτόνομα οχήματα που θα κινούνται κονβόι στη Γερμανία.

Ολο και πιο κοντά τα αυτόνομα φορτηγά

2.627 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2017)

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως «transport logistics» του Μονάχου, η MAN Truck & Bus συμφώνησε να συνεργαστεί με τον Όμιλο DB Schenker στην περαιτέρω εξέλιξη των μελλοντικών αυτόνομων φορτηγών της. Δείτε το βίντεο…

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως «transport logistics» του Μονάχου, η MAN Truck & Bus υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την DB Schenker, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των logistics, προκειμένου να επεκτείνει το πρόγραμμα δοκιμών των μελλοντικών αυτόνομων οχημάτων της.
Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ξεκινήσουν από την άνοιξη του 2018, τις πιλοτικές δοκιμές πλήρως αυτόνομων φορτηγών σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, ενσωματώνοντας τα στον στόλο οχημάτων της DB Schenker.
Οι επαγγελματίες οδηγοί του γερμανικού κολοσσού στην αγορά των logistics θα πραγματοποιούν τρία δρομολόγια ανά εβδομάδα με συρμούς – κονβόι αυτόνομων φορτηγών της MAN Trucks & Bus στον αυτοκινητόδρομο A9 μεταξύ των εγκαταστάσεων της DB Schenker στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη.
Αρχικά τα οχήματα δεν θα φέρουν φορτίο προκειμένου οι οδηγοί να εξοικειωθούν με την χρήση και λειτουργία των εν λόγω οχημάτων ενώ μέσα στο έτος θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια με φορτίο για τα εν λόγω οχήματα.
Ωστόσο, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών σε ότι αφορά στα μελλοντικά αυτόνομα φορτηγά δεν σταματά εκεί καθώς, από το 2019, θα ξεκινήσει ένα δεύτερο πιλοτικό πρόγραμμα που θα αφορά στην χρήση συστημάτων αυτόνομης κίνησης των οχημάτων εντός των εμπορευματικών κέντρων της DB Schenker.
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως η MAN Trucks & Bus έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλαπλά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν στην αυτόνομη κίνηση οχημάτων όπως το «KONVOI» (από το 2005 – 2009) και το «European Truck Platooning Challenge» που ακολούθησε μέσα στο 2016.