Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα παραδόθηκε στην κυκλοφορία η σήραγγα της Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό, αμέσως μετά το Αντίρριο.

Παράδοση της σήραγγας Κλόκοβας

7.822 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2017)

Η παράδοση της σήραγγας Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό σε συνδυασμό με το οδικό τμήμα ως το Κεφαλόβρυσο (37χλμ.), μειώνει τον χρόνο της διαδρομής Αντίρριο – Αμφιλοχία σε μόλις 45 λεπτά!

Ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της νέας Ιόνιας Οδού, το τμήμα από το Αντίρριο έως το Κεφαλόβρυσο (συνολικού μήκους 37 χλμ.) όπου περιλαμβάνεται και η σήραγγα της Κλόκοβας, παραδόθηκαν στην κυκλοφορία.
Το εν λόγω οδικό τμήμα, σε συνδυασμό με τα 59 χλμ. που έχουν ήδη παραδοθεί έως την Αμφιλοχία, μειώνουν τη διάρκεια του ταξιδιού από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία στα 45 λεπτά, από την 1 ώρα και 15 λεπτά που διαρκούσε (εκτός απροόπτου) η διαδρομή έως σήμερα.
Η διάνοιξη της σήραγγας της Κλόκοβας επιτεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ (13 μήνες) ενώ, εξαιρετικός ήταν και ο χρόνος παράδοσης της στην κυκλοφορία (μόλις 24 μήνες).
Αν πλέον συνυπολογίσουμε και το τμήμα από Σελλάδες ¶ρτας ως την Πέρδικα Ιωαννίνων (μήκους 53 χλμ.) που επίσης έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία, η διαδρομή από τα Ιωάννινα ως την Φιλιπιάδα, έχει μειωθεί στο μισό (μόλις 30 λεπτά).
 
Από το Αντίρριο στα Ιωάννινα σε μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά
Με την ολοκλήρωση του συνόλου της Ιόνιας Οδού, η διαδρομή από τη γέφυρα του Ρίου έως την πόλη των Ιωαννίνων θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά από 3 ώρα και 30 λεπτά που διαρκούσε μέχρι πρότινος.
Το συνολικό μήκος του νέου οδικού άξονα ανέρχεται στα 196 χλμ. και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παρακάμψεις του Αγρινίου και της ¶ρτας.
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν συνολικά 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις ενώ θα δημιουργηθούν 4 μετωπικοί και 5 πλευρικοί σταθμοί διοδίων, γεγονός που μεταφράζεται σε συνολικό κόστος διοδίων της τάξης των 12,45 ευρώ για ένα Ι.Χ. όχημα.