Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μια σημαντική ακόμη διάκριση, αυτήν τη φορά για τη σχεδίαση της, απέσπασε η νέα γενιά του τουριστικού λεωφορείου Neoplan Tourliner.

Σημαντική διάκριση για το Tourliner

3.076 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2017)

Η νέα γενιά του τουριστικού λεωφορείου Neoplan Tourliner απέσπασε το βαρύτιμο βραβείο του «iF Design Award 2017» για την εντυπωσιακή σχεδίαση του αμαξώματος του και όχι μόνο…

Τα βραβεία σχεδίασης «iF Design Award» θεωρούνται από τους πλέον διακεκριμένους θεσμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και κάθε χρόνο, απονέμονται σε δεκάδες προϊόντα όλων των τύπων, από το 1953.
Στον φετινό διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 5.575 προτάσεις από 2.675 εταιρείες από συνολικά 59 χώρες, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των οχημάτων (επιβατικών – επαγγελματικών και μοτοσικλετών), απέσπασε η νέα γενιά του τουριστικού λεωφορείου, Neoplan Tourliner.
Η κριτική επιτροπή του θεσμού αποτελούνταν από 58 ειδικούς από 19 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι έκριναν ως εξαιρετική τη σχεδίαση του νέου Tourliner σε διάφορους τομείς που εκτός από την μορφή του εξωτερικού και του εσωτερικού του οχήματος, περιλαμβάνουν και θέματα που άπτονται της καινοτομίας, της εργονομίας, της χρηστικότητας αλλά και της φιλικότητας του προϊόντος προς το περιβάλλον.
Σε ότι αφορά στο νέο Neoplan Tourliner, μεταξύ των στοιχείων που κέντρισαν το ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής ήταν η νέα σχεδίαση του πίσω μέρος του αμαξώματος καθώς και το θολωτό παρμπρίζ του πολυτελούς τουριστικού λεωφορείου, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τα –νέας μορφής- φωτιστικά σώματα.
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η νέα σχεδίαση του αμαξώματος του Neoplan Tourliner δεν εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς σκοπούς καθώς, έχει επιφέρει και μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή του λεωφορείου κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του.