Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προς το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, η Mercedes-Benz ενδεχομένως να παρουσιάσει και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του μελλοντικού Sprinter.

Στα σκαριά το ηλεκτρικό Sprinter

2.371 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2016)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της Mercedes-Benz και σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός ηλεκτροκίνητο Sprinter μέχρι το 2020!

Πρόσφατα, η Daimler AG και πιο συγκεκριμένα η Mercedes-Benz Trucks ανακοίνωσε πως στην προσεχή 66η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων (IAA 2016) που θα διεξαχθεί στο τέλος Σεπτέμβριο στο Ανόβερο, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο –αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό με την ονομασία «Urban e Truck» με μεικτό βάρος έως και 26t. που θα προορίζεται για χρήση σε αστικό περιβάλλον.

Ωστόσο, με βάση νεότερες πληροφορίες από το… στρατόπεδο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το εν λόγω μοντέλο καθώς και η νέα γενιά του ηλεκτροκίνητου «Fuso eCanter», που επίσης θα παρουσιαστεί στην προσεχή ΙΑΑ 2016, δεν είναι τα μόνα επαγγελματικά οχήματα που η Mercedes-Benz σχεδιάζει να εξελίξει στο προσεχές διάστημα.

Με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Mercedes-Benz δεν αποκλείεται να παρουσιάσει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Sprinter προς το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, περίπου δηλαδή όταν αναμένεται να παρουσιαστεί και η νέα γενιά του δημοφιλέστατου ελαφρού επαγγελματικού της.

Όπως είναι σαφές, στόχος της Mercedes-Benz είναι να προσφέρει το μελλοντικό ηλεκτροκίνητο Sprinter για διανομές και μεταφορές σε αστικό περιβάλλον όπου η μέγιστη αυτονομία δεν είναι το βασικότερο ζητούμενο.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως η Mercedes-Benz εστιάζει τις έρευνες της στην εξέλιξη ενός πλήρως ηλεκτροκίνητου οχήματος και όχι π.χ. μιας υβριδικής έκδοσης αυτού, καθώς, σύμφωνα και με σχετικές δηλώσεις στελεχών της, κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης και του κόστους, με παράλληλη μείωση του ωφέλιμου φορτίου του οχήματος.

Πληροφοριακά, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, σχεδιάζει να λανσάρει μια ντουζίνα –περίπου- ηλεκτροκίνητων οχημάτων όλων των τύπων, μεταξύ των οποίων λογικά θα συγκαταλέγονται και οι μελλοντικές ηλεκτροκίνητες εκδόσεις της νέας γενιάς του Sprinter.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Mercedes-Benz είναι συνεισφέρει στην ταχύτατη μείωση του κόστους των μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο προσεχές διάστημα, γεγονός που θα καταστήσει τις εν λόγω προτάσεις πιο ελαφριές, πιο αποδοτικές και πιο αξιόπιστες.