Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με την ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) η διαδρομή από τη Λαμία ως την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στο 77,83% ο άξονας Ε65

2.247 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2016)

Λίγοι μήνες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 που θα συνδέει την Λαμία με την Εγνατία Οδό. Με την ολοκλήρωση του η διαδρομή θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μέσα στον Μάρτιο του 2017 αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος Οδικός ¶ξονας Ε65 της «Κεντρικής Οδού» που θα συνδέει την πόλη της Λαμίας με την Εγνατία Οδό, με τη διάρκεια της εν λόγω διαδρομής να ανέρχεται στη 1 ώρα και 30 επτά μόλις.

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος – Ε65 έχει μήκος 231 χλμ. και θεωρείται στρατηγικής σημασίας, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών της χώρας καθώς θα συνδέει τον Π.Α.Θ.Ε. από το ύψος του Α/Κ Θερμοπυλών με την Εγνατία Οδό.

Ο Ε65 διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και την Πηνειό ποταμό, διερχόμενος κοντά στις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Καλαμπάκας έως ότου καταλήξει στην Εγνατία Οδό, δυτικά της πόλης των Γρεβενών.

Στα σημαντικότερα τεχνικά του χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε τα εξής:

-15 κόμβοι

-6 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

-3 Σταθμούς Πυροσβεστικής και Τροχαίας

-7 σήραγγες διπλού κλάδου με συνολικό μήκος 18,3χλμ.)

-146 γέφυρες, άνω και κάτω διαβάσεις

-88 διαβάσεις Πανίδας

 

Αντίστοιχα, η ολοκλήρωση του αναμένεται να συμβάλλει μεταξύ άλλων στη σύνδεση της Κεντρικής Ελλάδας με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών καθώς και των λιμένων της Ηγουμενίτσας και Βόλου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε…