Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέφυγαν οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ με αφορμή το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο ΣτΕ κατέφυγαν τα ΦΔΧ

3.091 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2016)

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, αντιδρώντας στο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του κλάδου αφήνουν να εννοηθεί πως στην περίπτωση που δεν εξευρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα, με αναστολή ή τροποποίηση του ισχύοντος μέτρου, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Ως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, η απαγόρευση της χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά ΔΧ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, δυσχεραίνει και αποκλείει από τον εκτέλεση μεταφορικού έργου, περίπου 27.000 δημόσιους μεταφορείς, εξαιτίας της επιβάρυνσης τους με κόστη που αδυνατούν να υποστηρίξουν.
Παράλληλα, τυχόν παραβίαση του μέτρου, επιφέρει κυρώσεις όπως είναι η χαρακτηριστική επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Τα εν λόγω πρόστιμα μάλιστα, επιβάλλεται να καταβάλλονται επιτόπου καθώς, σε αντίθετη περίπτωση και μέχρι αποδείξεως της καταβολής τους, το όχημα ακινητοποιείται.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του κλάδου των ΦΔΧ, πέραν της αναστολής ή τροποποίησης του ισχύοντος μέτρου, έχουν ζητήσει εκπτώσεις έως και κατά 50% στις τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας.