Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Ford Side Wind Stabilisation αποτρέπει τα νέα Transit & Transit Custom να… παρασυρθούν από ξαφνικές ριπές έντονων πλευρικών ανέμων.

Τα Ford δεν «καταλαβαίνουν» από αέρα!

2.700 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2016)

Η Ford προσφέρει πλέον το σύστημα «Side Wind Stabilisation» στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων των Transit και Transit Custom, αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Ford, η νέα τεχνολογία «Side Wind Stabilisation» συγκαταλέγεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων των νέων Transit & Transit Custom.
Το εν λόγω σύστημα βασίζεται στη συλλογή δεδομένων (100 φορές/δευτερόλεπτο!) από ειδικούς αισθητήρες και στον περίπτωση που ανιχνεύσει μια ξαφνική ριπή πλευρικού άνεμου, σπεύδει να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης στους τροχούς της μιας πλευράς του οχήματος, προκειμένου να το διατηρήσει στην επιθυμητή κατεύθυνση.
Είναι σαφές πως οι μεγάλες πλευρικές επιφάνειες των οχημάτων της κατηγορίας των Van, τα καθιστούν ιδιαίτερα… ευάλωτα στις ξαφνικές ριπές πλευρικών ανέμων, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση του οχήματος και να το κάνουν να παρεκκλίνει της πορείας του (ακόμη και σε αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, αν ο οδηγός δεν προλάβει να ανταποκριθεί εγκαίρως).
Το σύστημα «Side Wind Stabilisation» είναι ένα προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα που οι μηχανικοί της Ford έχουν εξελίξει προκειμένου να προσφέρουν την κατάλληλη βοήθεια στους οδηγούς των νέων Transit & Transit Custom.
Κατά την κίνηση των οχημάτων σε ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα, το εν λόγω σύστημα είναι σε θέση να λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες από ειδικούς αισθητήρες και μπορεί να… αντιδράσει σε μόλις 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε μια ξαφνική –έντονη- ριπή αέρα.
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως εκτός του νέου «Side Wind Stabilisation», η Ford προσφέρει με τα νέα Transit & Transit Custom πολλαπλά ακόμη προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής τους συμπεριφοράς όπως το Pre-Collision Assist, το πρώτο στην κατηγορία με λειτουργία «Pedestrian Detection», που είναι σε θέση να μειώσει τη σφοδρότητα μιας σύγκρουσης με κάποιο προπορευόμενο όχημα ή ακόμη και πεζό, που ενδεχομένως να βρεθεί στην πορεία του εκπροσώπου της Ford.