Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πολλά και σημαντικά οδικά έργα αναμένεται να παραδοθούν στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια κατά τη διάρκεια του 2017.

Τα οδικά έργα του 2017

3.586 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2017)

Ως γνωστόν, μέσα στο 1ο 3μηνο του 2017 αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία πολλά εκ των οδικών έργων που πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Ας τα δούμε αναλυτικά…

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει κατά καιρούς το υπουργείο Μεταφορών, εντός του 1ου 3μήνου του 2017 (μέχρι τον Μάρτιο), αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα εκ των οδικών έργων που είναι σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή σε όλη τη χώρα.
Από τα πρώτα τμήματα που αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία σε αυτήν τη φάση είναι το κομμάτι Κιάτο – Ξυλόκαστρο της Ολυμπίας Οδού (μήκους 14 χλμ.), που θα μειώσει σημαντικά το εύρος των εργοταξίων που παρατηρούνται αυτήν τη στιγμή στον πολύπαθο άξονα Κόρινθος – Πάτρα.
Εντός του Φεβρουαρίου θα παραδοθούν τα τμήματα Κάμπή – Πέρδικα και Γαβρολίμνη – Κεφαλόβρυσο της Ιόνιας Οδού, με αποτέλεσμα να απομένει λιγότερο από το 50% για την πλήρη παράδοση του έργου.
Προς το τέλος Μαρτίου – αρχές Απριλίου τοποθετείται χρονικά η παράδοση του τμήματος Ευαγγελισμός – Σκοτίνα που περιλαμβάνει την παράκαμψη των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Τότε ουσιαστικά θα λειτουργήσει για πρώτη φορά η μεγάλη σήραγγα των Τεμπών με μήκος 6χλμ. καθώς και δύο μικρότερες μήκους 2 χλμ. και 3 χλμ. αντίστοιχα.
Την ίδια περίοδο θα λειτουργήσει και στην Ολυμπία Οδό το τμήμα Ξυλόκαστρο – Κόμβος Ρίου, με κάποιες ελλείψεις (συνολικά 8 χλμ.) που υπολογίζεται πως θα παραδοθούν σταδιακά έως τον Οκτώβριο.
Αντίστοιχα, πρεμιέρα θα έχουμε και για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και πιο συγκεκριμένα για το τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, με τα πρώτα 20 – 22 χλμ. θα είναι σε πρώτη φάση με μια λωρίδα κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 55χλμ. καθόλα ολοκληρωμένα.
Αντίστοιχα, θα παραδοθούν στην κυκλοφορία και τα τελευταία τμήμα της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο – Γαβρολίμνη, Αμφιλοχία – Κομπότι αλλά και η σύνδεση της με την Εγνατία Οδό).
Επιπρόσθετα, μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθούν και πολλά ακόμη οδικά έργα, κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα, ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Κασσανδρεία, του οποίου το τμήμα Μουδανιά – Ποτίδαια θα παραδοθεί το καλοκαίρι.
Παράλληλα, αν και οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν τα 5 χρόνια, σε φάση ολοκλήρωσης είναι το οδικό έργο Πατρίδα – Νάουσα ενώ, παραδόσεις στην κυκλοφορία θα έχουμε και για πολλούς κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού όπως ο Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας (μήκους 96 χλμ.).
Αντίστοιχες είναι και οι περιπτώσεις των κάθετων αξόνων Στάτιστα – Κρυσταλλοπηγή (μήκους 72 χλμ.), Κομοτηνή – Σύνορα (23 χλμ.) και Αρδάνιο – Ορμένιο (μήκους 124 χλμ.).