Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο δι-αρθρωτό αστικό λεωφορείο Gran Artic 300 της Volvo Buses έχει μήκος 30μ. και μπορεί να μεταφέρει έως και 300 επιβάτες.

Το μεγαλύτερο αστικό λεωφορείο

6.256 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2016)

Η Volvo Buses παρουσίασε το μεγαλύτερο πλαίσιο αστικού λεωφορείου στον κόσμο, με μήκος 30μ. και δυνατότητα μεταφοράς 300 επιβατών, το οποίο προορίζεται για την αγορά της Βραζιλίας.

Το Gran Artic 300, το μεγαλύτερο αστικό λεωφορείο σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάστηκε από τη Volvo Buses στην έκθεση «FetransRio» του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Το εν λόγω πλαίσιο έχει εξελιχθεί από την Volvo Bus Latin America και προορίζεται για χρήση στο πρόγραμμα «BRT» (Bus Rapid Transit), το οποίο κάνει χρήση ιδιαίτερα μεγάλων σε διαστάσεις και μεταφορικές δυνατότητες, λεωφορείων σε λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας.
Το Gran Artic 300 είναι ουσιαστικά ένα αρθρωτό λεωφορείο με δύο αρθρώσεις και είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 300 επιβάτες, 30 περισσότερους από την προηγούμενη γενιά του.
Παράλληλα, η Volvo Buses παρουσίασε στην έκθεση FetransRio και το νέο αρθρωτό Super Artic 210, ένα αρθρωτό αστικό λεωφορείο με μήκος 22μ. που μπορεί να μεταφέρει έως και 210 επιβάτες. Το εν λόγω μοντέλο φέρει μόλις τρεις άξονες αλλά και πέντε πλευρικές –διπλές- θύρες, γεγονός που ευνοεί τόσο την ευελιξία του όσο και την ευκολία επιβίβασης – αποβίβασης των επιβατών κατά τη διάρκεια των στάσεων του.
Πληροφοριακά, αξίζει να αναφέρουμε πως η Volvo Buses συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατασκευή αστικών λεωφορείων για το πρόγραμμα «BRT» και μέχρι στιγμής, έχει πουλήσει περισσότερα από 4.000 τέτοιου είδους οχήματα σε πόλεις της Λατ. Αμερικής όπως οι Curitiba, Bogota, Guatemala City, Mexico City, Santiago de Chile και San Salbador.
Αναλυτικά, στην έκθεση FetransRio, η Volvo Buses παρουσίασε τα εξής μοντέλα:
-Artic 150 με μήκος 18,6μ. (χωρητικότητα 150 επιβατών)
-Artic 180 με μήκος 21μ. (χωρητικότητα 180 επιβατών)
-Super Artic 210 με μήκος 22μ. (χωρητικότητα 210 επιβατών)
-Gran Artic 300 με μήκος 30μ. (χωρητικότητα 300 επιβατών)