Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο «Vision Van» της Mercedes-Benz είναι ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα διανομών με αυτονομία έως και 270 χλμ.

Παράλληλα, η φουτουριστική σχεδίαση του αμαξώματος του, δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πρόγευση της μελλοντικής γενιάς του Sprinter.

Όπως είναι φυσικό, η σχεδίαση του εσωτερικού διακόσμου αποτελεί μια σπουδή σχετικά με τις λύσεις που θα επιφέρουν την περαιτέρω βελτίωση της εργονομίας…

… ενώ το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά στις μεταφορικές δυνατότητες του.

Φυσικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη εξοικονόμηση χρόνου, προηγμένες τεχνολογικά λύσεις έχουν εξελιχθεί σε όλους τους τομείς όπως η φόρτωση του οχήματος.

To μέλλον είναι εδώ!

2.704 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2016)

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη στρατηγική της για την επόμενη 5ετία σε ότι αφορά στα ελαφρά επαγγελματικά της καθώς και έναν εντυπωσιακό προπομπό της νέας γενιάς του Sprinter, το «Vision Van».

Θέλοντας να προϊδεάσει τους φίλους της αναφορικά με τα όσα αναμένεται να παρουσιάσει στην προσεχή 66η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών του Ανοβέρου, η Mercedes-Benz Vans πραγματοποίησε μια φαντασμαγορική παρουσίαση, με προσκεκλημένους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αποκαλύψει την στρατηγική της σχετικά με την εξέλιξη των προϊόντων και των υπηρεσιών της στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Παράλληλα, όμως, όσοι βρεθήκαμε στον εκθεσιακό κέντρο της Στουτγάρδης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για πρώτη φορά, το εντυπωσιακό πρωτότυπο «Vision Van», ένα  ηλεκτροκινούμενο και πλήρως… συνδεδεμένο με το περιβάλλον του, όχημα αστικών μεταφορών, που εκτός των άλλων, μπορούμε να εικάσουμε με ασφάλεια πως αποτελεί μια πρόγευση της νέας γενιάς του Mercedes-Benz Sprinter που θα παρουσιαστεί πριν το τέλος της τρέχουσας 10ετίας.

Η πρωτοβουλία «adVANce» για την επόμενη 5ετία

Σύμφωνα με τα όσα η Mercedes-Benz αποκάλυψε, μέσω της πρωτοβουλίας «adVANce» έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις περίπου 500 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια της επόμενης 5ετίας προκειμένου να εξελίξει νέες υπηρεσίες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την… ψηφιοποίηση, τον αυτοματισμό και την εξέλιξη ακόμη και συνδυασμένων μεταφορών που θα περιλαμβάνουν και τη χρήση ρομπότ(!), για τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων.

Θέλοντας να… προλάβει αλλά και να ηγηθεί των εξελίξεων σε ότι αφορά στις ενδοαστικές μεταφορές του μέλλοντος, η Mercedes-Benz δημιούργησε μια νέα υποδομή με διάφορες «θερμοκοιτίδες» νέων επιχειρηματικών σχημάτων στη Στουτγάρδη, το Βερολίνο και τη Καλιφόρνια (Silicon Valley), με περίπου 200 εργαζόμενους που εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη νέων ιδεών και πρωτότυπων πρακτικών, όπως η συνεργασία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με drones ή robots κατά το τελικό στάδιο της διανομής προϊόντων εντός της πόλης, τη πλήρης ψηφιοποίηση της λειτουργίας των οχημάτων και η διαδραστικότητα τους με… κυριολεκτικά τα πάντα (μέσω του γνωστού «Internet of things) κ.ο.κ.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο «Vision Van»

Πέραν όμως όλων αυτών των σημαντικών εξελίξεων, που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αναλυτικά στα επόμενα τεύχη του περιοδικού μας, η Mercedes-Benz παρουσίασε για πρώτη φορά ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο ελαφρύ επαγγελματικό, με την ονομασία «Vision Van», ένα αμιγώς ηλεκτροκινούμενο όχημα με μέγιστη αυτονομία έως και 270 χλμ.

Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα, όπως μπορείτε να δείτε και στο επίσημο βίντεο της Mercedes-Benz Vans, ενσωματώνει μια τεράστια γκάμα φαντασμαγορικών νέων τεχνολογιών που το καθιστούν ιδανικό για χρήση στη μεταφορών προϊόντων εντός και στα πέριξ των μελλοντικών μεγαλουπόλεων, που σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μέχρι το 2030, θα φιλοξενούν τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού!

Χάρη σε προηγμένες τεχνολογίες, το Vision Van είναι σε θέση να «επικοινωνεί» σε πραγματικό χρόνο με όλους, από το κέντρο διανομών και τις υποδομές του οδικού δικτύου μέχρι τον τελικό πελάτη.

Η πλήρης αυτοματοποίηση της λειτουργίας του χώρου φόρτωσης του, επιτρέπει την βελτίωση της διαδικασίας φόρτωσης και εκφόρτωσης προϊόντων σε αυτόν ενώ, την ίδια στιγμή, η συνεργασία του με ειδικά drones επιτρέπει την ακόμη πιο άμεση αποστολή των προϊόντων στην… πόρτα του τελικού καταναλωτή.

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mercedes-Benz Vision Van, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 75 kW που αναλόγως της χρήσης του οχήματος, εμφανίζει αυτονομία από 80 – 270 χλμ.