Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Toyota Hilux Evo με κίνηση στους δύο τροχούς που θα λάβει μέρος στο φημισμένο Dakar Rally 2017.

Το νέο «αγριεμένο» Hilux

2.820 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2016)

Οι εταιρείες Toyota South Africa Motors και Toyota Gazoo Racing SA παρουσίασαν επίσημα το νέο αγωνιστικό Hilux που αναμένεται να διαγωνιστεί στο προσεχές Ράλι Ντακάρ του 2017.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, προκειμένου να είναι σε θέση να πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές της FIA αλλά και της εταιρείας Amaury Sports Organisation που διοργανώνει το φημισμένο Dakar Rally, το νέο αγωνιστικό Toyota Hilux που θα συμμετάσχει στον αγώνα του 2017 έχει δεχθεί πολλαπλές και σημαντικές τροποποιήσεις.
Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε πως το αγωνιστικό μοντέλο για το 2017 θα είναι 2κίνητο με σημαντικά αυξημένη διαδρομή για τις αναρτήσεις του και νέο σύστημα εισαγωγής αέρα για τον κινητήρα σε σχέση με το 4x4 μοντέλου του προηγούμενου αγώνα.
Παράλληλα, το νέο αγωνιστικό Toyota Hilux Evo έχει συνολικό βάρος 1.300 κιλά με τη διάμετρο των τροχών του να ανέρχεται στα 940 χλστ. ενώ εφοδιάζεται και με σύστημα αυξομείωσης της πίεσης στα ελαστικά του που ελέγχεται από τον οδηγό.
Ωστόσο, ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του νέου αγωνιστικού Hilux Evo είναι η τοποθέτηση του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης της κίνησης μεταξύ των δύο αξόνων, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την κατανομή των μαζών ενώ την ίδια στιγμή, τα βαρύτερα στοιχεία έχουν τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος, προκειμένου να μειωθεί αισθητά το κέντρο βάρους του ιδιαίτερου αυτού αγωνιστικού οχήματος.
Με τους διοργανωτές του αγώνα για το 2017 να έχουν ανακοινώσει πως το μέσο υψόμετρο στο οποίο οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν κατά μήκος των διάφορων διαδρομών, ανέρχεται στα 2.000μ., είναι φυσικό πως επηρεάζει σημαντικά και τις ανάγκες του V8 κινητήρα του Hilux Evo αναφορικά με την εισαγωγή αέρα, επομένως αλλαγές έχουν δρομολογηθεί και σε αυτόν τον τομέα.
Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως το Dakar Rally 2017 αναμένεται να πραγματοποιηθεί από 2 – 14 Ιανουαρίου με αφετηρία την πόλη Ασουνσιόν της Παραγουάης και τερματισμό στην πόλη Μπουένος ¶ιρες της Αργεντινής, διαμέσου της Βολιβίας.