Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ξεκίνησε η πιλοτική δοκιμή των διασκευασμένων λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για χρήση του φυσικού αερίου (Fisikon) ως καύσιμο.

Το πρώτο CNG λεωφορείο στα Ιωάννινα

7.064 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2017)

Η πρώτη δοκιμαστική κυκλοφορία λεωφορείου στο αστικό ΚΤΕΛ της πόλης των Ιωαννίνων είναι γεγονός, εγκαινιάζοντας το σχετικό πρόγραμμα συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τη ΔΕΠΑ.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια διαδικασία μετατροπής των λεωφορείων που διαθέτει, προκειμένου να είναι σε θέση να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο. Παράλληλα, προωθεί και ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των –παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας- λεωφορείων του στόλου του, με νέα που επίσης θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το CNG ως καύσιμο.
Με βάση όλα τα παραπάνω, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η πιλοτική δοκιμή του πρώτου διασκευασμένου λεωφορείου στην περιοχή ενώ το άμεσο προσεχές διάστημα, παρόμοια λεωφορεία θα αρχίσουν να κινούνται στους δρόμους της πόλης.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από λίγους μήνες, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ με στόχο την χρήση του Φυσικού Αερίου (CNG ή Fisikon) ως καύσιμο για τα λεωφορεία του στόλου. Μάλιστα, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΔΕΠΑ: «… Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί (στην πόλη των Ιωαννίνων) η πλέον σύγχρονη τεχνολογία για την οδική μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι συνδεδεμένη με το Εθνικό Σύστημα Αγωγού Φυσικού Αερίου».