Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής οχημάτων των Δήμων σε συνεργεία με τη ΔΕΠΑ για τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο.

Χέρι χέρι η ΔΕΠΑ και οι Δήμοι

2.568 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2017)

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και η ΔΕΠΑ συνεχίζουν με εξαιρετική επιτυχία το πρόγραμμα μετατροπής βενζινοκίνητων δημοτικών οχημάτων για χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο.

Με στόχο τόσο την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, συνεχίζουν το πρόγραμμα μετατροπών οχημάτων των Δήμων της χώρας για τη χρήση του φυσικού αερίου (FISIKON) ως καύσιμο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διασκευές σε συνολικά πέντε δημοτικά οχήματα από τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Ν. Ηρακλείου, Αγ. Παρασκευής, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Παλλήνης, ενώ η ΔΕΠΑ έχει ήδη εγκρίνει τη χρηματοδότηση και οργάνωση των μετατροπών σε ακόμη εννέα οχήματα των Δήμων – μελών του ΣΒΑΠ.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως οι επιδόσεις και οι καταναλώσεις σε καύσιμο των συγκεκριμένων οχημάτων παρακολουθούνται, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη… θεαματικά σε ότι αφορά στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.
Εν αναμονή συνέχειας λοιπόν…