Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Υπεύθυνη για τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων από τις αρχές του έτους, θεωρεί την Πολιτεία η ΠΟΠΕΚ με σχετική ανακοίνωση της.

Υψηλή η τιμή καυσίμων στην Ελλάδα

2.208 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2017)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ, η τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα έχει ανέλθει στο 1,545 ευρώ/λτ. και είναι η 2η ακριβότερη στην ΕΕ πίσω μόνο από την Ολλανδία (1,573 ευρώ/λτ.)!

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσιμων (ΠΟΠΕΚ), η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που η Πολιτεία είχε προγραμματίσει από τον Μάιο του 2016 και νομοθέτησε τελικά με τον νόμο 4389/2016, ήταν λάθος καθώς, «… σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε υπερβολικές αυξήσεις σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα, δυσανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων, οι οποίες επιβλήθηκαν με χαρακτηριστική επιπολαιότητα, αφού τα αρμόδια υπουργεία δεν μπήκαν στον κόπο να εκπονήσουν σχετική οικονομοτεχνική μελέτη επιπτώσεων, πιστεύοντας υποθετικά ότι με τις αυξήσεις του ΕΦΚ στα καύσιμα, θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα».
Βάσει όλων των παραπάνω, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΠΕΚ, η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στις 9.1.2016 στην Ελλάδα στα 1,545 ευρώ/λτ. και ήταν η δεύτερη ακριβότερη πίσω από την Ολλανδία (1,573 ευρώ/λτ.), την ίδια στιγμή που η μέση τιμή στις χώρες – μέλη της ΕΕ διατηρείται στο 1,379 ευρώ/λτ.!