Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να λανσαριστούν και στην ελληνική αγορά οι νέες, 7θέσιες, εκδόσεις του Mercedes-Benz Citan.

Η διαφορά τους με τις συμβατικές εκδόσεις εστιάζεται στην ύπαρξη μιας τρίτης σειράς καθισμάτων στο πίσω μέρος του οχήματος.

Τα καθίσματα της 2ης και 3ης σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν ή να αφαιρεθούν, εξασφαλίζοντας ωφέλιμο χώρο φόρτωσης με όγκο από 300 – 3.500 λίτρα.

Η πρόσβαση των επιβατών στη τρίτη σειρά γίνεται μέσω της αναδίπλωσης του σχετικού καθίσματος στη δεύτερη σειρά.

Νέα 7θέσια έκδοση για το Citan

4.125 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2014)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και από την Mercedes-Benz Hellas, από τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα οι νέες 7θέσιες εκδόσεις του Citan με τρεις σειρές καθισμάτων.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τον εμπλουτισμό της γκάμας του Citan με νέες εκδόσεις που φέρουν τρεις σειρές καθισμάτων και είναι σε θέση να μεταφέρουν έως και επτά επιβάτες στο εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι παραγγελίες των εν λόγω εκδόσεων έχουν ξεκινήσει και στην ελληνική αγορά ωστόσο, τα πρώτα οχήματα αναμένονται στη χώρα μας μέσα στο Σεπτέμβριο.

Η έκδοση «Traveliner», όπως ονομάζεται μέχρι στιγμής, βασίζεται στο Extra-Long αμάξωμα του Citan (μήκος 4.705 χλστ.) με το μεικτό βάρος της να ανέρχεται στους 2,2t.

Το 7θέσιο Citan αναμένεται να αποτελέσει μια ιδανική λύση για πολλαπλές χρήσεις καθώς είναι σε θέση να μεταφέρει μεγάλο αριθμό επιβατών ενώ παράλληλα, με την αφαίρεση της δεύτερης και της τρίτης σειράς καθισμάτων, μπορεί να υποστηρίξει φορτία με όγκο έως και 3,5 κ.μ. Το γεγονός αυτό καθιστά το εν λόγω μοντέλο μια εξαιρετική λύση ως επαγγελματικό όχημα (π.χ. Taxi) ή επιβατικό.

Στο εσωτερικό, η διαφοροποίηση του σε σχέση με τις υπάρχουσες εκδόσεις εστιάζεται στην ύπαρξη μιας τρίτης σειράς καθισμάτων με δύο θέσεις.

Τα συγκεκριμένα καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν ανεξάρτητα κατά τον διαμήκη άξονα του οχήματος έως και 130 χλστ. ενώ μπορούν (πάντα μεμονωμένα) να αναδιπλωθούν πλήρως ή και να αφαιρεθούν εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν.

Η είσοδος των επιβατών γίνεται μέσω της αναδίπλωσης των καθισμάτων της δεύτερης σειράς ενώ στα πλευρικά τοιχώματα του οχήματος έχουν προβλεφθεί επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι.

Με τα καθίσματα της τρίτης σειράς στην θέση τους, ο χώρος για τις αποσκευές στο πίσω μέρος του οχήματος κυμαίνεται από τα 300 – 400 λίτρα. Ωστόσο, στην περίπτωση που η τρίτη σειρά καθισμάτων αφαιρεθεί, ο χώρος φόρτωσης αυξάνεται στα 2.200 λτ. Τέλος, στην περίπτωση που αφαιρεθεί και η δεύτερη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του Mercedes-Benz Citan δημιουργείται ένας πλήρως αξιοποιήσιμος χώρος φόρτωσης με ωφέλιμο όγκο 3.500 λτ.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μηχανικά μέρη του οχήματος αλλά και το επίπεδο του εξοπλισμού δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα είναι διαθέσιμη η πληρέστατη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου του γερμανικού ελαφρού επαγγελματικού που διακρίνονται για την εξαιρετική απόδοση, την χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου και τα αυξημένα διαστήματα μεταξύ των service τους.