Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το υπουργείο Μεταφορών συνιστά την προσοχή των πολιτών εξαιτίας της εμφάνισης πολλών επιτήδειων που λειτουργούν «πειρατικά» Ταξί σε όλη την χώρα.

Προσοχή στα «πειρατικά» Ταξί συνιστά το Μεταφορών

2.727 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2014)

Με αφορμή καταγγελίες και αναφορές πολιτών και επαγγελματιών του κλάδου, το υπουργείο Μεταφορών συνιστά προσοχή στο επιβατικό κοινό εξαιτίας επιτήδειων που έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Μεταφορών, η μεταφορά επιβατών με κόμιστρο επιτρέπεται μόνο από τα Επιβατικά οχήματα Δημοσίας Χρήσης (Ταξί και Ειδ. Μισθ.) καθώς από τα λεωφορεία Δημοσίας Χρήσης.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να μισθώσουν ΕΙΧ οχήματα με οδηγό, με ελάχιστη σύμβαση έξι (6) ωρών, από εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία και εταιρείες ιδιόκτητων ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Οποιαδήποτε μεταφορά επιβατών με κόμιστρο πραγματοποιείται με άλλα μέσα, πλην των όσων αναφέραμε, πέραν του ότι είναι παράνομη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους ίδιους τους επιβάτες καθώς, τόσο τα οχήματα όσο και οι οδηγοί τους δεν έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και κατά συνέπεια, καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής ο έλεγχος και η εύρεση τους σε περιπτώσεις παραβατικής μεταφοράς.

Είναι προφανές πώς, τα μη εγκεκριμένα οχήματα για την μεταφορά επιβατών αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και πρέπει να αποφεύγονται.

Για το λόγο αυτό, οι πολίτες που αντιλαμβάνονται σχετικά φαινόμενα, παρακαλούνται να απευθυνθούν άμεσα στις Αρχές.