Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η ΜΚΟ PRAKSIS θα δημιουργήσει λεωφορείο, ειδικά διασκευασμένο σε κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής, για τους άστεγους της Αττικής έως το τέλος Μαΐου.

«Φροντίδα εν κινήσει»

1.783 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2016)

Η ΜΚΟ PRAKSIS αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας το 1ο λεωφορείο – κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής, προκειμένου να προσφέρει στιγμές φροντίδας στους άστεγους συνανθρώπους μας.

Η πρωτοβουλία αυτή της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, κατέστη εφικτή χάρη στην ευγενική χορηγία της Παπαστράτος και την υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το εν λόγω λεωφορείο θα επισκέπτεται σημεία της Αττικής όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση αστέγων, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο, να λάβουν πρώτες βοήθειες και να εξεταστούν από γιατρό, εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Παράλληλα, στους ωφελούμενους θα παρέχονται είδη προσωπικής υγιεινής, πετσέτες και ρουχισμός. Τέλος, κοινωνικοί λειτουργοί θα καταγράφουν τις ανάγκες των αστέγων και θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε τυχόν επιπλέον ανάγκες τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.2500 άστεγοι σε μηνιαία βάση, ενώ υπολογίζεται πως, οι επισκέψεις θα ανέλθουν συνολικά στις 15.000 ανά έτος.

Το λεωφορείο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις διαδρομές του στους δρόμους της Αττικής από το τέλος Μαΐου.

Πληροφοριακά, αξίζει να αναφέρουμε πως τη χρηματοδότηση της ιδιαίτερα απαιτητικής μετατροπής του λεωφορείου που παραχώρησε ο ΟΑΣΑ σε «κινητή μονάδα» υποδοχής και καθαριότητας των αστέγων, έχει αναλάβει η εταιρεία Παπαστράτος, ενώ θα αναλάβει και την κάλυψη της λειτουργίας του για το αρχικό διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία «Φροντίδα εν κινήσει» της M.K.O PRAKSIS μπορείτε να βρείτε στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε…