Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πανελλαδική απεργία με διάρκεια 24 ωρών έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΙΑΤΑ για την Πέμπτη, 14η Απριλίου, με θέμα τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις του κλάδου.

Απεργούν τα Taxi στις 14/4

1.549 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2016)

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την 14η Απριλίου κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών – Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων με αφορμή τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρει πως οι ιδιοκτήτες των Ταξί διαμαρτύρονται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προωθούνται από την Πολιτεία, οι οποίες «… θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των Ταξί». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μάλιστα, αν το νέο φορολογικό σχέδιο υλοποιηθεί: «… τα περίπου 30.000 Ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20 εκ. ευρώ».

Επιγραμματικά, στα αιτήματα των ιδιοκτητών Ταξί περιλαμβάνονται:

-Η μείωση του ΦΠΑ στο 13%

-Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης (26%) καθώς του αντίστοιχου της προείσπραξης των φόρων

-Η αντιστοιχία των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ με το εισόδημα

-Η θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

-Η παράταση της λειτουργίας των σημερινών ταμειακών μηχανών μέχρι την εγκατάσταση των νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, αξίζει να σημειώσουμε πως τα Taxi όσο και αρκετές ακόμη μορφές επιβατικών μεταφορών όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα λεωφορεία, τα αεροπλάνα, τα πλοία κ.ο.κ., αναμένεται να επιβαρυνθούν με αύξηση του ΦΠΑ στο 24% (από 23%) από το 2ο 6μηνο του 2016, μια ενέργεια που υπολογίζεται από την κυβέρνηση πως θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 400 – 500 εκ. ευρώ!