Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ανανέωση για το Sprinter

10.171 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2016)

Παρουσιάζουμε τις νέες εκδόσεις του Mercedes-Benz Sprinter, οι οποίες θα προσφέρονται με νέους –Euro6- πετρελαιοκινητήρες αυξημένης ισχύος καθώς και μεικτό βάρος έως και 5,5t.

Aπό το 1995 όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, το Mercedes-Benz Sprinter έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο εμπορικούς εκπροσώπους της κατηγορίας του με περισσότερες από 3 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως. Πιο αποδοτική, ασφαλής, άνετη και ευέλικτη από ποτέ, με μια τεράστια γκάμα εκδόσεων για όλους τους τύπους των εφαρμογών, η νέα γενιά του Sprinter σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και μέσα στο 2015 με περίπου 194.200 πωλήσεις ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως παράγεται στη Γερμανία, την Αργεντινή, τη Ρωσία και την Κίνα ενώ, μέσα στο τρέχον έτος θα ξεκινήσει και η κατασκευή του στις ΗΠΑ. 

Μεικτό βάρος έως και 5,5t. 
 Προκειμένου να αναβαθμίσει περαιτέρω τις δυνατότητες του Sprinter και να προσφέρει πληρέστερη κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών της, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, θα είναι διαθέσιμες νέες εκδόσεις του μοντέλου με μεικτό βάρος έως και 5,5t. με αποτέλεσμα, η γκάμα του Sprinter να εκτείνεται από τους 3,0 – 5,5t. 
Το σημαντικό στοιχείο είναι πως οι νέες εκδόσεις του Sprinter θα προσφέρουν αυξημένο ωφέλιμο φορτίο κατά 0,5t. περίπου. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε πως πλέον οι εκδόσεις Van του Sprinter θα προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με βάρος έως και 2,95t. ενώ αντίστοιχα, οι εκδόσεις C+C θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με βάρος έως 3,41t. 
Παρά την αύξηση του μεικτού βάρους και των μεταφορικών του δυνατοτήτων, το Sprinter διατηρεί χαρακτηριστικά όπως η εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών, το υψηλό επίπεδο εργονομίας, άνεσης και ασφάλειας στο εσωτερικό της καμπίνας, την κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και την άνεση που προσφέρει στον οδηγό και τους επιβαίνοντες σε αυτό. 
Επιπρόσθετα, μια ανεξάντλητη γκάμα από εξειδικευμένες λύσεις εκδόσεων ως προς το αμάξωμα και τον εξοπλισμό του, είναι διαθέσιμες απευθείας από τη γραμμή παραγωγής της Mercedes-Benz, σε συνεργασία με διάφορους υπερκατασκευαστές, που καθιστούν το Sprinter μια ιδανική επιλογή ακόμη και για εξειδικευμένες χρήσεις όπως π.χ. τα πυροσβεστικά οχήματα, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, τα οχήματα μεταφοράς ευπαθών προϊόντων (ψυκτικοί θάλαμοι) κ.ο.κ. 

Νέοι –Euro6- κινητήρες με ισχύ από 114 ίππους
Παράλληλα, η Mercedes-Benz αναβαθμίζει πλήρως και τη γκάμα των κινητήρων του νέου Sprinter. 
Αν το και γερμανικό ελαφρύ επαγγελματικό ήταν το πρώτο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που διατέθηκε με πλήρη γκάμα κινητήρων τεχνολογίας Euro6, ο OM 651 κινητήρας που αποτελεί πλέον τη βασική επιλογή στη γκάμα του θα προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ από 114 ίππους και ροπή 300 Nm. Η αμέσως επόμενη έκδοση του (143 ίπποι, 330Nm) είναι επίσης ισχυρότερη από πριν ενώ τη γκάμα συμπληρώνουν οι επιλογές των 163 ίππων (360Nm) χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τον V6 CDI πετρελαιοκινητήρα των 3,0λτ. με απόδοση 190 ίππων και 440 Nm ροπής.