Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Βαθμολογία πέντε αστέρων απέσπασε στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP το νέο Pick-Up της Mercedes-Benz…

… ενώ πολύ καλή ήταν και η επίδοση της ακόμη και στις ακραίες πλευρικές προσκρούσεις σε στύλο.

Με 5 αστέρια η νέα X Class!

5.091 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2017)

Δείτε το video και ενημερωθείτε αναλυτικά για τα αποτελέσματα των δοκιμών ελεγχόμενης πρόσκρουσης του Euro NCAP στη νέα X-Class, όπου το νέο Pick-Up της Mercedes-Benz βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια.

Στις πιο πρόσφατες δοκιμές ελεγχόμενης πρόσκρουσης που διεξήγαγε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, συγκαταλέγονταν και το νέο Pick-Up της Mercedes-Benz, η X-Class.
Μάλιστα, το εν λόγω ελαφρύ ημιφορτηγό φρόντισε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της εταιρείας, αποσπώντας βαθμολογία πέντε αστέρων, με πολύ καλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Ας δούμε τα αναλυτικά του αποτελέσματα:
 
Προστασία ενηλίκων
Ποσοστό: 90%, Βαθμοί: 34,4

Η καμπίνα των επιβατών παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια της εμπρόσθιας πρόσκρουσης του οχήματος και οι ενδείξεις στα ανδρείκελα έδειξαν καλή προστασία στα γόνατα και τους μηρούς τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού.
Κατά την πλευρική πρόσκρουση του οχήματος σε μπάρα, η προστασία τόσο για τον οδηγό όσο και τους πίσω επιβάτες ήταν καλή ενώ, ακόμη και στην πιο ακραία πλευρική σύγκρουση σε στύλο, η προστασία στον θώρακα ήταν επαρκής και καλή για όλα τα υπόλοιπα σημεία του σώματος.
Οι δοκιμές σε ότι αφορά στην οπίσθια πρόσκρουση του οχήματος, έδειξαν καλή συγκράτηση του αυχένα των επιβατών στα εμπρός καθίσματα ωστόσο, δεν ήταν τόσο καλά τα αποτελέσματα για τα καθίσματα της πίσω σειράς σε αυτόν τον τομέα.
 
Προστασία ανηλίκων
Ποσοστό: 87%, Βαθμοί: 43

Κατά την εμπρόσθια πρόσκρουση του οχήματος, η προστασία στον θώρακα ενός 6χρονου παιδιού ήταν οριακή ωστόσο, καλή κρίθηκε η επίδοση του μοντέλου στις πλευρικές προσκρούσεις. Κατά την πλευρική πρόσκρουση σε στύλο, η προστασία των ανήλικων επιβατών ήταν επίσης καλή.
Η X-Class εφοδιάζεται με σύστημα που απενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία του μετωπικού αερόσακου για τον συνοδηγό όταν σε αυτή τη θέση τοποθετηθεί παιδικό κάθισμα με ανάποδη φορά ενώ, αν και μάλλον χρονοβόρα, η διαδικασία ασφάλισης των καθισμάτων στις υπόλοιπες θέσεις ήταν πολύ καλή.
 
Προστασία πεζών
Ποσοστό: 80%, Βαθμοί: 34

Το κάλυμμα του κινητήρα προσέφερε από επαρκή έως οριακή προστασία στο κεφάλι ενός πεζού κατά την επαφή τους ωστόσο, καλή ήταν η προστασία για τα πόδια ενός πεζού από την επαφή τους με τον προφυλακτήρα του οχήματος.
Παράλληλα, η X-Class εφοδιάζεται και με Autonomous Emergency Braking System (AEBS) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Detection) που είναι σαφές πως μειώνει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους.
 
Τεχνολογίες ασφάλειας
Ποσοστό: 77%, Βαθμοί:9,3

Η X-Class εφοδιάζεται με σύστημα υπενθύμισης χρήσης των ζωνών ασφαλείας σε όλες τις θέσεις των επιβατών ενώ βαθμολογήθηκε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα καθώς μεταξύ άλλων μπορεί να ενσωματώνει στον εξοπλισμό της τεχνολογίες ασφάλειας όπως τα συστήματα Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Assist, κάμερες 360 μοιρών κ.ο.κ.
 Περισσότερα για τις επιδόσεις της νέας Mercedes-Benz X-Class στα crash-test του Euro NCAP μπορείτε να δείτε στο video που σας παρουσιάζουμε…