Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Chariot ξεκινά ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα «ride sharing» για τους πολίτες του Λονδίνου, το πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Στα τέσσερα διαφορετικά δρομολόγια που θα προσφέρει η Chariot στο Λονδίνο, θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 14 Ford Transit Mini-Buses.

Για τους επιβάτες προβλέπονται μεταξύ άλλων παροχές όπως το Wi-Fi εντός των οχημάτων της Chariot ενώ…

… ενώ θα μπορούν να «κλείσουν» θέση σε κάποιο από τα δρομολόγια μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο.

Το μέλλον των αστικών μετακινήσεων

3.936 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2018)

H Ford συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα της εταιρείας Chariot, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία δικτύου αστικών μετακινήσεων των πολιτών με mini-buses στην πόλη του Λονδίνου.

Μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος της σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, η εταιρεία Chariot αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.
Το πρόγραμμα της Chariot εστιάζεται στη χρήση ειδικών Mini-Buses που αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τους πολίτες σε συγκεκριμένες διαδρομές εντός του αστικού ιστού, κάνοντας χρήση των λεωφορειολωρίδων που προορίζονται για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στόχος της Chariot είναι να προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης μετάβασης σε κεντρικά σημεία της πόλης ή σε κομβικά για τις αστικές της συγκοινωνίες σημεία, σε πολίτες που μένουν σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Οι επιβάτες θα μπορούν να «κλείσουν» θέση σε κάποιο από τα δρομολόγια των οχημάτων της Chariot μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο ενώ, για την έγκαιρη μεταφορά του θα φροντίζουν 14 Mini-Buses βασισμένα στο Ford Transit που θα προσφέρουν μεταξύ άλλων Wi-Fi, κλιματισμό και θήκες «αεροπορικού» τύπου για την μεταφορά των αποσκευών τους.
Σε κάθε ένα από τα τέσσερα –αρχικά- δρομολόγια που έχει καθορίσει η Chariot για την πόλη του Λονδίνου, θα επιχειρούν έως και έξι οχήματα, εκ των οποίων ορισμένα θα φέρουν και θέσεις να αμαξίδια ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως η Ford, πέραν του προγράμματος της Chariot, κατά τη διάρκεια του 2018 θα συμμετέχει και στην πρωτοβουλία «Cleaner Air for London», μέσω της οποίας έχει προγραμματιστεί η πιλοτική δοκιμή 20 υβριδικών εκδόσεων (plug-in-hybrid) του νέου Ford Transit Custom.
Περισσότερα για το πρόγραμμα της Chariot στην πόλη του Λονδίνου, μπορείτε να δείτε στο σχετικό video που σας παρουσιάζουμε.