Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Volvo FE Electric θα προσφέρεται σε πολλές παραλλαγές για διάφορους τύπους μεταφορικών εργασιών με τη νέα καμπίνα χαμηλής εισόδου της μάρκας.

    Αυτονομία 200 χλμ. για το νέο Volvo FΕ Electric

    24.058 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2021)

    Η Volvo Trucks δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων λύσεων, τόσο αμιγώς ηλεκτρικών όσο και με σύστημα κυψελών καυσίμου (fuel-cells) με καύσιμο το υδρογόνο, για το σύνολο της γκάμας των βαρέων επαγγελματικών της οχημάτων. Συγκεκριμένα έχει ανακοινωθεί επίσημα πως από το 2022 οι ευρωπαίοι μεταφορείς θα μπορούν αποκτήσουν όλα της μοντέλα και σε σχετικές εκδόσεις. Ωστόσο, η αρχή έχει ήδη γίνει από πέρυσι με τα μοντέλα FE & FL Electric.

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »

    Το πρώτο Volvo FE Electric, ένα απορριμματοφόρο του οποίου η κατασκευή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αμαξωμάτων της Ευρώπης, τη Faun έχει τεθεί σε κανονική χρήση από τις αρχές του 2019 στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Αμβούργο.

    Σημειώνεται πως, το νέο Volvo FE Electric θα προσφέρεται σε πολλές παραλλαγές για διάφορους τύπους μεταφορικών εργασιών με τη νέα καμπίνα χαμηλής εισόδου της Volvo, η οποία σύμφωνα με τη ανακοίνωση της εταιρείας διευκολύνει την είσοδο στην καμπίνα και την έξοδο από αυτήν, και παρέχει στον οδηγό εποπτική θέα προς πάσα κατεύθυνση. Επιπλέον, η χωρητικότητα της μπαταρίας μπορεί να βελτιστοποιηθεί με βάση τις εκάστοτε ανάγκες και η φόρτιση μπορεί να γίνεται είτε μέσω του ρεύματος δικτύου ή σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

    Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το νέο Volvo FE Electric έχει σχεδιαστεί για βαρύτερες χρήσεις αστικών διανομών και μεταφοράς απορριμμάτων με μικτά βάρη μέχρι 27 τόνους.

    Στοιχεία για το Volvo FE Electric
    • Πλήρως ηλεκτροκίνητο φορτηγό διανομών, αποκομιδής απορριμμάτων και άλλων εφαρμογών σε αστικές συνθήκες, ΜΒΟ 27 τόνων.
    • Παραγωγή/μετάδοση ισχύος: Δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 503 ίππων ή αλλιώς 370 kW (353 άλογα ή 260 kW η συνεχής αποδιδόμενη ισχύς) με σύστημα μετάδοσης δύο ταχυτήτων της Volvo.
    • Μέγιστη ροπή ηλεκτροκινητήρων 850 Nm.
    • Μέγιστη ροπή οπίσθιου άξονα 28 kNm.
    • Αποθήκευση ενέργειας: Μπαταρίες ιόντων λιθίου, 200–300 kWh.
    • Αυτονομία: Μέχρι 200 χλμ.
    • Φόρτιση: Διατίθενται δύο διαφορετικά συστήματα φόρτισης CCS2: Μέγιστη ισχύς φόρτισης 150 kW DC. Φόρτιση χαμηλής ισχύος: Μέγιστη ισχύς φόρτισης 22 kW ΑC.
    • Χρόνος φόρτισης: Από άδειες έως πλήρως φορτισμένες μπαταρίες (300 kWh): CCS2 150 kW περ. 1,5 ώρα, Φόρτιση χαμηλής ισχύος περ. 10 ώρες.

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »