Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι αναβαθμισμένοι κινητήρες D11 και D13 της Volvo Trucks προσφέρονται για τις σειρές φορτηγών FH, FM και FMX.

Ο Euro 6 D κινητήρας D11 της Volvo Trucks.

Ο Euro 6 D κινητήρας D13 της Volvo Trucks.

Αναβαθμίσεις στους κινητήρες της Volvo

2.784 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2018)

Η Volvo Trucks αναβάθμισε τους κινητήρες D11 και D13 ούτως ώστε να συμμορφώνονται με το νεότερο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro7D της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα οι Σουηδοί υπόσχονται και χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης καυσίμου.

Το γνωμικό «το τερπνόν μετά του ωφελίμου» επιβεβαιώνεται στο έπακρο στην περίπτωση των κινητήρων D11 και D13 της Volvo Trucks που προσφέρονται για τις σειρές φορτηγών FH, FM και FMX καθώς, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πέραν της συμμόρφωσής τους με το πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο -Euro 6 D- για τις εκπομπές ρύπων εμφανίζουν και μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

Ξεκινώντας από τον ανανεωμένο D13 κινητήρα σημειώνουμε πως για τη λίπανσή του χρησιμοποιείται ένας νέος τύπος λαδιού VDS-5 χαμηλού ιξώδους, ενώ έχει επιστατευθεί και ένας νέος τύπος ελατηρίων λαδιού που μειώνει κατά τους ισχυρισμούς της εταιρείας την κατανάλωση καυσίμου μέσω των μειωμένων τριβών μεταξύ πιστονίου και χιτωνίου. Επιπλέον, στην έκδοση ισχύος 500 ίππων του εν λόγω κινητήρα, οι μηχανικοί της Volvo έχουν καταφέρει να έχει την ίδια σχέση συμπίεσης με εκείνη των version με 420 και 460 άλογα.

Αρωγός για τη μείωση της κατανάλωσης είναι, εκτός των βελτιώσεων στα μηχανικά μέρη του κινητήρα, και το λογισμικό i-See. Το εν λόγω «πρόγραμμα» φροντίζει για την επιλογή της διατήρησης σωστής ταχύτητας, την επιτάχυνση και την πέδηση του οχήματος βάσει των δεδομένων του χάρτη και της τοπογραφίας, ενώ εκμεταλλεύεται την κινητική ενέργεια με τον βέλτιστο δύνατο τρόπο. 

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του Προέδρου της Volvo Trucks, κ. Claes Nilsson: «Τα καύσιμα φτάνουν έως και το ένα τρίτο περίπου του κόστους των μεταφορέων. Γι΄αυτό συνεχίζουμε να ψάχνουμε νέους τρόπους μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων στα φορτηγά μας», ενώ σημειώνουμε πως οι παραγγελίες για τα φορτηγά με τους αναβαθμισμένους κινητήρες θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2018.