Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Από το 2021 το Pick-Up της Rivian

3.857 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2020)

Παρά τις σημαντικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Pick-Up θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 και όχι τον Δεκέμβριο όπως υπολογίζονταν αρχικά.

Με βάση δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που φιλοξενούν σχετικές δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρείας, η παραγωγή του νέου ηλεκτροκίνητου Pick-Up της Rivian, του R1T, από το πρώην εργοστάσιο της Mitsubishi που πλέον έχει αποκτήσει η Rivian, δεν πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο του 2020 αλλά μετατίθεται για το 2021.
Ο βασικός λόγος είναι πως η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει προς το παρόν στην πρόσληψη εκατοντάδων ή χιλιάδων εργαζομένων, όπως είναι αρχικά ανακοινώσει δεδομένου ότι, το νέο εργοστάσιο της στα περίχωρα του Σικάγο (το οποίο απέκτησε το 2017 με κόστος 16 εκ. δολαρίων), είναι ουσιαστικά άδειο εκτός από μερικές δεκάδες εργαζομένων σε συνεργεία συντήρησης του.
Υπενθυμίζουμε, πως η εταιρεία Rivian έχει ανακοινώσει πως εκτός από το Pick-Up «R1T», θα κατασκευάσει και ένα μοντέλο SUV με την ονομασία «R1S». Παράλληλα, έχει ήδη συμφωνήσει να προσφέρει την ειδική πλατφόρμα της για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε 100.000 οχήματα της Amazon ενώ, έχει δεχθεί επενδύσεις 500 εκ. δολαρίων από τη Ford, στο πλαίσιο της εξέλιξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τη δεύτερη.