Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αποζημιώσεις Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ.

4.341 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2020)

Δεκτό έγινε το αίτημα του κλάδου να συμπεριληφθούν και τα προσωρινά ακινητοποιημένα οχήματα για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, στον υπολογισμό της έκτακτης αποζημίωσης.

Σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας που η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) είχε αποστείλει στο υπουργείο Τουρισμού (20.11.2020), μεταξύ άλλων ανέφερε πως η εξαίρεση των οχημάτων που είχαν καταθέσει προσωρινά τις πινακίδες τους είναι αδικαιολόγητη και δεν συνάδει με τον σκοπό της επιδότησης, δηλαδή την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας εξαιτίας ακριβώς της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν.
Με την σχετική νέα διευκρινιστική εγκύκλιο που δημοσίευσε το υπουργείου Τουρισμού (26.11.2020), αναιρείται η προϋπόθεση που όριζε πως τα οχήματα δεν έπρεπε να βρίσκονται σε προσωρινή ακινησία κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου – Αυγούστου.
Τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΦΑΕ μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ, η αντίστοιχη διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου, μπορεί να βρεθεί εδώ