Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Αττική Οδός: Μείωση διοδίων με τη νέα σύμβαση

Αττική Οδός: Μείωση διοδίων με τη νέα σύμβαση

3.037 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2022)

Με τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού προβλέπεται μείωση των κομίστρων των διοδίων στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ. Η τρέχουσα σύμβαση λήγει τον Οκτώβριο του 2024, με τη νέα παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου να προβλέπεται για 25 έτη.

Μείωση κομίστρων μόλις τελειώσει η τρέχουσα σύμβαση

Με σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού προβλέπεται μείωση των διοδίων στα 2,5 ευρώ από 2,8 που είναι σήμερα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 2,5 ευρώ τα διόδια από τον Οκτώβριο του 2024

Το αρχικό σχέδιο για κλιμακωτά διόδια που είχε προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ, όπου η τιμή του κομίστρου θα υπολογιζόταν ανάλογα το κυκλοφοριακό φόρτος, δεν έγινε τελικά αποδεκτό. Σε σχετική δήλωσή του στο κανάλι του Open, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης είπε: «Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η Αττικής Οδός είναι ένας σημαντικός αυτοκινητόδρομος και θα πρέπει να μειωθεί το διόδιο. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του κόστους διαβίωσης καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα και συνέπεια τα ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη. Μόλις τελειώσει η τρέχουσα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, τον Οκτώβριο του 2024, τα διόδια θα μειωθούν στα 2,50 ευρώ ανά διέλευση».
 

Η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπαίνει στη 2η φάση

Αντίστοιχα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από σήμερα ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του. Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2,80 ευρώ».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »