Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η MAN Ελλάς παρέδωσε στον Δήμο Αγρινίου ένα νέο 4αξονικό TGS με κινητήρα τεχνολογίας Euro6 για τις ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων του.

Ένα νέο MAN TGS για τον Δήμο Αγρινίου

2.594 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2015)

Ο Δήμος Αγρινίου παρέλαβε πρόσφατα ένα νέο 4αξονικό MAN TGS για να καλύψει τα ανάγκες μεταφοράς αυτό-συμπιεζόμενων κλειστών containers στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της πόλης.

Την αναδοχή και παράδοση του εξοπλισμού είχε η εταιρεία «Αφοί Σίβρη Ο.Ε., Τεχνολογία Περιβάλλοντος – Δομικά Μηχανήματα» και η μεταφορά έγινε από την έδρα της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη έως τον Χ.Υ.Τ.Α. Αγρινίου μέσω της εξειδικευμένης εταιρείας Vegatrans.

Το νέο MAN TGS 400 του Δήμου Αγρινίου είναι εξοπλισμένο με γάντζο ανύψωσης από την HYVA, τύπου Hyvalift 26-65S και θα μεταφέρει απορρίμματα μέσω 2 αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών containers (της Husmann Umwel Ttechnik) από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αμφιλοχίας στο Χ.Υ.Τ.Α. Αγρινίου.

Ο εν λόγω τύπος μεταφοράς απορριμμάτων έχει μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι της παλιάς συμβατικής μεθόδου, όπου το κάθε απορριμματοφόρο μετέφερε μικρές ποσότητες, σχεδόν ασυμπίεστες, από τα σημεία συλλογής ως το χώρο του απομακρυσμένου Χ.Υ.Τ.Α., διανύοντας αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων με υψηλό κόστος.

Με το νέο σύστημα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων, τα οχήματα θα ξεφορτώνουν απευθείας στις πρέσες συμπίεσης του πλησιέστερου ΣΜΑ. Μέσω των πρεσών, τα απορρίμματα θα συμπιέζονται και θα μεταφορτώνονται αυτόματα στα containers και στη συνέχεια θα μεταφέρονται οδικώς, οικονομικά και ασφαλή στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. για την περαιτέρω διαχείριση τους.

Στα οφέλη που προκύπτουν, αξίζει να αναφέρουμε τα εξής:

-Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου

-Μείωση των διαρροών των απορριμμάτων (έως και μηδενικές απώλειες).

-Μείωση του λειτουργικού κόστους και των εξόδων συντήρησης και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμων.

- Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του Χ.Υ.Τ.Α. καθώς τα απορρίματα μεταφέρονται προσυμπιεσμένα.

-Μείωση του λειτουργικού κόστους της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων, με σαφή οφέλη στα αντίστοιχα Δημοτικά Τέλη.