Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Αττικής σημαντικά έργα βελτίωσης του περιφερειακού και του παράπλευρου οδικού δικτύου Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου.

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Αττικής σημαντικά έργα βελτίωσης του περιφερειακού και του παράπλευρου οδικού δικτύου Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου.

Έργα σε Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου

2.541 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2021)

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο βελτίωσης του περιφερειακού και του παράπλευρου οδικού δικτύου Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου, με το συνολικό έργο να έχει προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ.

Η έναρξη των παρεμβάσεων γίνεται από την περιοχή του Δήμου Αυλώνα στο 52ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού, Αθηνών – Χαλκίδας. Τα έργα υλοποιούνται σε μήκος περίπου 5 χλμ. και είναι συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ.. Αντίστοιχα έργα υλοποιούνται και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας Θήβας για μήκος 5 χλμ. και συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »

 Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και Περιοδική Συντήρηση υποδομών στο οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής». Σημειώνεται ότι -μεταξύ άλλων- προβλέπονται παρεμβάσεις συντήρησης καθώς και εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοταπήτων στο περιφερειακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Περιφέρειας Αττικής και στους παραπλεύρους (SR) των Νέων Εθνικών Οδών Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου. Συνολικά προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών εκτεταμένης συντήρησης ασφαλτοταπήτων επιφάνειας 490.000 τ.μ., στο οδικό δίκτυο Παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης και Αθηνών -Κορίνθου, καθώς και στη Λ. Αθηνών – Σουνίου.
 
Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών εκτεταμένης συντήρησης ασφαλτοταπήτων στο οδικό δίκτυο:
  • ΠΕΟ Αθηνών - Χαλκίδος από Α/Κ Μαλακάσας μέχρι όρια Περ. Αττικής.
  • ΠΕΟ Αθηνών- Κορίνθου (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής).
  • ΠΕΟ Ελευσίνα – Θήβα (από ΠΥΡΚΑΛ μέχρι όρια Περ. Αττικής.
  • Παραλιακή Λεωφόρος Βάρκιζας (από διασταύρωση προς Βάρη) – Σούνιο.
  • Κηφισιά - Ερυθραία – Εκάλη – Ανοιξη – Οίον – Ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου– Λίμνη Μαραθώνα –Καλέτζι– Μαραθώνας - Αγ. Στέφανος – Καπανδρίτι – Κάλαμος –Αμφιάρειο.
  • Μαλακάσα - Μαρκόπουλο Ωρωπού - Σκάλα Ωρωπού (Παραλία). 
  • Ανισόπεδος κόμβος Μαλακάσα –Μήλεσι– Σκάλα Ωρωπού και το διερχόμενο τμήμα μέσα από το Μήλεσι. 
  • Από ανισόπεδο κόμβο Αθηνών – Λαμίας μέχρι Βασιλικό τμήμα Τατοΐου μέσω Δεκελείας.
  • Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας από «τρεις γέφυρες» έως τα όρια του νομού Αττικής με το νομό Βοιωτίας (Ασωπός ποταμός).
  • Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Κορίνθου από τέλος Αττικής Οδού έως όρια του νομού Αττικής με το νομό Κορινθίας (μεταξύ Κινέτας και Αγ. Θεοδώρων). 
 
Σημειώνεται, τέλος, πως για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με ζώνες αποκλεισμού και βέλη κινήσεων.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »