Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι συνταξιοδοτημένοι οδηγοί Taxi θα μπορούν πλέον να συνεχίσουν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι καθώς δεν θα απαιτείται η κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης τους.

Γεγονός οι «συνταξιούχοι» οδηγοί Taxi

4.736 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2019)

Με βάση διευκρινιστική εγκύκλιο, δεν θα ισχύει πλέον η υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης των αυτοκινητιστών Taxi, ως προϋπόθεση για την συνταξιοδότηση τους.

Με βάση την διευκρινιστική εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τ. Πετρόπουλου, δεν θα αποτελεί πλέον προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών Taxi η κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης!
Η εν λόγω εγκύκλιος εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του νόμου 4530/2018 και ουσιαστικά ικανοποιεί ένα από τα πάγια αιτήματα του κλάδου των αυτοκινητιστών.
Ουσιαστικά, μέσω αυτής, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, οι εκπαιδευτές και οι αυτοκινητιστές, έχουν τη πλέον τη δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης τους στο ίδιο επάγγελμα, ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμου 4387/2016 που αφορά στην απασχόληση των συνταξιούχων, κάτι που δεν ίσχυε ως τώρα.