Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σχεδόν 1,87 δισ. ευρώ πλήρωσε στο Volvo Group η Isuzu Motors για την απόκτηση της ιαπωνικής μάρκας φορτηγών, UD Trucks, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής συνεργασίας που θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 20 ετών.

Η Isuzu εξαγόρασε την UD Trucks από τη Volvo

3.069 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2021)

Το Volvo Group ολοκλήρωσε την πώληση της ιαπωνικής UD Trucks στην Isuzu Motors, στο πλαίσιο της νέας 20ετούς συνεργασίας των δύο Ομίλων.

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η απόκτηση της UD Trucks από την Isuzu Motors, η οποία πλήρωσε στην μέχρι τώρα ιδιοκτήτρια Volvo Group το ποσό των 243 δισ. γιέν Ιαπωνίας, που αντιστοιχεί σε σχεδόν 1,87 δισ. ευρώ. Το παραπάνω αποτελεί την τελευταία πράξη ενός «έργου» που ξεκίνησε στα τέλη του 2019, ενώ πέρυσι οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει τη σχετική δεσμευτική συμφωνία.
Στόχος της στρατηγικής συμμαχίας των δύο εταιρειών είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών στην συνεχώς μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου Volvo στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 κοντά στα 2 δισ. κορόνες Σουηδίας (σχεδόν 197 εκ. ευρώ) και θα αυξήσει την καθαρή θέση μετρητών του Ομίλου κατά περίπου 19 δισ. κορόνες (1,87 δισ. ευρώ).
Πρόθεση των δύο εταίρων είναι να χτιστεί μια μακροχρόνια εταιρική σχέση, ενώ ήδη η προσοχή στρέφεται στην εξεύρεση συνεργιών, ώστε να υποστηρίξει η μία την άλλη στους τομείς που έχουν εμπειρογνωμοσύνη, αλλά και να προωθηθούν οι επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, στόχος είναι να εμβαθύνουν στη συνεργασία και να τη διευρύνουν σε γεωγραφικές περιοχές και σειρές προϊόντων, που θα δώσουν λύσεις στα αστικά logistics.
Το αρχηγείο της συμμαχίας (Joint Alliance Office) θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Σουηδίας και θα έχει ως επικεφαλής ένα Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Isuzu Motors, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group και υψηλόβαθμα στελέχη των δύο ομίλων. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η διάρκεια ζωής της συμμαχίας θα είναι τουλάχιστον 20 χρόνια.