Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέας γενιάς MAN TGX επικράτησε στον φετινό διαγωνισμό «International Truck of the Year 2021».

Τα μέλη της επιτροπής εκτίμησαν τη χαμηλή κατανάλωση των κινητήρων D26 και D38, το ψηφιακό περιβάλλον εργασίας του οδηγού και το πλήθος συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

«International Truck of the Year 2021»

17.391 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2020)

Τον επίζηλο τίτλο του «International Truck of the Year» για το 2021 απέσπασε η νέα γενιά του MAN TGX, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον περυσινό νικητή του θεσμού, το Mercedes-Benz Actros

Τα 24 μέλη της επιτροπής, όλοι τους δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου που εκπροσωπούν ευρωπαϊκά περιοδικά φορτηγών, εκτίμησαν το γεγονός πως το νέο MAN TGX αποτελεί ένα προηγμένο φορτηγό σε ό,τι αφορά στην οδηγική άνεση, στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης του οδηγού, στην ασφάλεια, στην κατανάλωση καυσίμου, στη συνδεσιμότητα και στις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει τόσο στον οδηγό όσο και στους διαχειριστές στόλων.
Το νέο MAN TGX απέσπασε συνολικά 155 ψήφους, επικρατώντας μετά από σκληρή «μάχη» του νέου Volvo FH. Το βραβείο απονεμήθηκε στον CEO της MAN Truck & Bus, Andreas Tostmann, από τον Πρόεδρο της επιτροπής του ITOY, Gianenrico Griffini, σε μία τελετή που φέτος λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κος. Andreas Tostmann δήλωσε περιχαρής: «Ο τίτλος International Truck of the Year αποτελεί μια τεράστια αναγνώριση για την εξαιρετική δουλειά που έκανε η ομάδα μας στη ΜΑΝ. Για περισσότερα από πέντε χρόνια, η ομάδα είχε μόνο έναν στόχο κατά νου: να φτιάξει το καλύτερο φορτηγό για τους οδηγούς και για τους πελάτες μας και να το βγάλει στον δρόμο. Το βραβείο δείχνει πως τα καταφέραμε».
Στην ίδια τελετή, ο κος. Gianenrico Griffini, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της επιτροπής του ΙΤΟΥ και συνοψίζοντας την απόφασή τους, δήλωσε: «Το νέο MAN TGX αποτελεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά σε όρους άνεσης, μειωμένης κατανάλωσης, συνδεσιμότητας και διεπαφής ανθρώπου – μηχανής. Οπότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γιατί ψηφίστηκε ως Truck of the Year 2021».
Σύμφωνα με τους κανόνες του βραβείου «International Truck of the Year», το ετήσιο βραβείο απονέμεται στο φορτηγό που κυκλοφόρησε τους τελευταίους 12 μήνες και συνέβαλε στη βιώσιμη ανάπτυξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι οι τεχνικές καινοτομίες και βελτιώσεις, αλλά και οι καινοτομίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της συνολικής σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας, στην προάσπιση της ασφάλειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.