Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Καθόρισε το μέλλον του επαγγέλματος σου!

13.327 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2019)

Το Auto Τρίτη Επαγγελματικά προσφέρει τη δυνατότητα στους μεταφορείς και τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμετάσχουν στην Μεγάλη Πανευρωπαϊκή Έρευνα που διεξάγει η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών, διαμορφώνοντας το μέλλον του επαγγέλματος τους!

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις στον κλάδο των μεταφορών καθώς και το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης επαγγελματιών οδηγών σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον Σεπτέμβριο του 2018, η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) προσχώρησε στο πρόγραμμα «Steer2Career» που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και επαγγελματικής μάθησης για να βοηθήσει τις μεταφορικές εταιρείες να προετοιμάσουν τους επαγγελματίες οδηγούς που απασχολούν για έναν –εντελώς νέο- και διαφοροποιημένο ρόλο, στο προσεχές μέλλον όταν και ο αυτοματισμός της κίνησης των οχημάτων θα αρχίσει να αποτελεί επιλογή σε διάφορες εφαρμογές του κλάδου των εμπορευματικών οδικών μεταφορών.
 
Είσαι Επαγγελματίας Οδηγός;
Πάρε μέρος στην Μεγάλη Έρευνα της IRU &
Καθόρισε το Μέλλον του Επαγγέλματος σου!
 
Είσαι Μεταφορέας;
Πάρε μέρος στην Μεγάλη Έρευνα της IRU &
Καθόρισε το Μέλλον του Επαγγέλματος σου!
 
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, έχουν εκπονηθεί ΔΥΟ Μεγάλες Έρευνες προκειμένου να κατανοήσουν το πώς οι οδηγοί αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν σταδιακά προς την νέα εποχή της αυτόνομης κίνησης των οχημάτων αλλά και προς τους όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (επαγγελματικές ενώσεις, κατασκευαστές, μεταφορικές επιχειρήσεις, ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης κ.ά.), προκειμένου να κατανοήσουν τις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης εντός της ευρύτερης επικράτειας της ΕΕ.

Η αλματώδης εξέλιξη πολλαπλών τεχνολογικών καινοτομιών που αφορούν στην αυτονόμηση της κίνησης των μελλοντικών οχημάτων θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε περισσότερο από ένα (1) εκατομμύριο επαγγελματίες οδηγούς στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως έως το 2030 υπολογίζεται πως ένα μεγάλο ποσοστό των εμπορευματικών οδικών μεταφορών θα είναι σε θέση να πραγματοποιούνται μερικώς ή πλήρως αυτοματοποιημένα, γεγονός που εγείρει πολλαπλά ερωτηματικά για το ρόλο των επαγγελματιών οδηγών στα φορτηγά οχήματα του –όχι και τόσο μακρινού- μέλλοντος.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος «Steer2Career» είναι να αναπτύξει και συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να… καθοδηγήσει τους διευθυντές / ιδιοκτήτες μεταφορικών επιχειρήσεων και φυσικά τους επαγγελματίες οδηγούς. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η βέλτιστη… καθοδήγηση τους ως προς την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα διασφαλίσουν την απαραίτητη βοήθεια προς τους διαχειριστές στόλων οχημάτων και γενικότερα τους υπευθύνους μεταφορικών επιχειρήσεων, να εκμεταλλευτούν τους οδηγούς σε εναλλακτικές θέσεις εντός της επιχειρήσης αλλά και να βοηθήσουν τους ίδιους τους οδηγούς να αναγνωρίσουν και να αναπτύξουν τις απαιτούμενες ικανότητες για να συνεχίσουν με επιτυχία την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, το Auto Τρίτη Επαγγελματικά σας προσφέρει τη δυνατότητα να συμμετάσχετε στην Πανευρωπαϊκή Έρευνα της IRU που υποστηρίζεται από την ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών) για την ελληνική αγορά.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμμετάσχετε στην Μεγάλη Πανευρωπαϊκή Έρευνα που διοργανώνει η IRU σε συνεργασία με την ΟΦΑΕ (για την Ελλάδα) αλλά και να προωθήσετε τους εν λόγω συνδέσμους σε άλλα μέλη, εταιρείες και φυσικά επαγγελματίες οδηγούς που θα είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν σύντομα και ουσιαστικά θα αποτελέσουν ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων και προτάσεων αναφορικά με τις απαιτούμενες ικανότητες και το προφίλ που θα πρέπει να πληρούν οι επαγγελματίες οδηγοί του μέλλοντος. Παράλληλα, θα βοηθήσει να σκιαγραφηθεί ο αντίκτυπος της αυτονόμησης των μελλοντικών μεταφορικών διαδικασιών στην οδήγηση και τους κανόνες ξεκούρασης των οδηγών, που αποτελούν ένα από τα βασικά πεδία έρευνας της IRU στην παρούσα φάση.
 
Είσαι Επαγγελματίας Οδηγός;
Πάρε μέρος στην Μεγάλη Έρευνα της IRU &
Καθόρισε το Μέλλον του Επαγγέλματος σου!
 
Είσαι Μεταφορέας;
Πάρε μέρος στην Μεγάλη Έρευνα της IRU &
Καθόρισε το Μέλλον του Επαγγέλματος σου!